Cultuursubsidies

Culturele verenigingen, instellingen en organisaties hebben soms recht op een vergoeding (subsidie). Bijvoorbeeld de Cultuurkoepel Vechtdal, historische verenigingen en molens.

Met deze subsidie willen wij activiteiten op het gebied van cultuur, sport en welzijn voor een brede doelgroep mogelijk maken.

We geven onder meer subsidies voor:

  • Amateurkunst 
  • Creativiteitsontwikkeling
  • Muziekonderwijs
  • Oudheidkamer en musea

Amateurkunst

Biedt uw vereniging muziek, zang, beeldende kunst, architectuur, dans, theater, woordkunst, (moderne) mediakunst of toneel aan als vrijetijdsbesteding? Dan kunt u recht hebben op subsidie voor amateurkunst. Bijvoorbeeld als u concerten, uitvoeringen en presentaties verzorgt binnen de gemeente.

Wilt u subsidie krijgen? Dan moet u voldoen aan een aantal voorwaarden. Deze voorwaarden staan in de Subsidieregeling programmalijn Maatschappelijk Domein gemeente Hardenberg 2020.

Wij hebben voor 2020 maximaal € 26.650 subsidie
Als we alle aanvragen hebben ontvangen, maken we een keuze. Elke aanvraag die wij goedkeuren, krijgt in ieder geval het basisbedrag van € 250.

Blijft er hierna nog geld over? Dan verdelen we dat over de goedgekeurde aanvragen. Het aantal betalende leden van uw vereniging bepaalt de hoogte.

Subsidie aanvragen

Het is op dit moment niet mogelijk om een subsidie amateurkunst aan te vragen.

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Publieksdienst. U kunt hiervoor gebruikmaken van het online contactformulier.

Bel mij terug

Hebt u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen de gemeente Hardenberg? Meld u dan aan voor één van de nieuwsbrieven.