Programma Klimaat, Water en Biodiversiteit

Hier kunt u lezen hoe wij ons programma Klimaat, Water en Biodiversiteit hebben opgebouwd. En hoe wij onze leefomgeving geschikt gaan maken voor de veranderingen in ons klimaat. En de natuur hierbij een plek geven.

We beheren als gemeente ongeveer 400 kilometer riolering. En we hebben 88 gemalen en ruim 2.000 stuks drukriolering. Ook zijn we verantwoordelijk voor het beheer van 160 hectare oppervlaktewater, zoals sloten en vijvers. Al deze onderdelen vormen samen het water- en rioleringssysteem. Dit systeem willen we geschikt maken voor de toekomst. Hierbij hebben we ook veel aandacht voor natuur en biodiversiteit, omdat deze erg belangrijk zijn voor een goede leefomgeving.

Begrippenlijst

Vaktermen en andere lastige woorden leggen we uit in de begrippenlijst.

Partnerschappen

Om ons goed voor te bereiden op klimaatverandering werken we samen met andere overheden en organisaties. 

Lees meer over deze partnerschappen

Thema's

Bekijk de verschillende thema's binnen het programma. Onze focus ligt vooral op een robuuste, klimaatbestendige en natuurinclusieve leefomgeving.

Ga naar de thema's

Wat kost het?

Een goed werkend water- en rioleringssysteem kost geld. Dit betalen we van de rioolheffing die inwoners en bedrijven betalen. 

Ga naar informatie over de kosten

Hoe werkt het?

Met ons water- en rioleringssysteem voeren we afval- en hemelwater af. Bekijk hier hoe dit systeem in elkaar zit, en hoe het werkt.

Ga naar de pagina