Windpark De Veenwieken

In het gebied tussen Ommen, Dedemsvaart en Hardenberg is windpark De Veenwieken gepland. Het windpark moet straks bestaan uit in totaal 10 windturbines: 5 turbines op grondgebied van de gemeente Hardenberg en 5 turbines op grondgebied van de gemeente Ommen.

Windpark De Veenwieken ligt aan de zuidkant van Dedemsvaart, in het gebied tussen de Van Rooijenshoofdwijk, de Verlengde 16e wijk, het Ommerkanaal, de Schapendijk, de Dwarsweg en de Driehoekweg. Het windpark is een initiatief van De Wieken BV en Raedthuys Windenergie BV.

Start bouw
Voordat de bouw daadwerkelijk begint, moeten er nog wel veel praktische bouwvoorbereidingen worden gedaan. Zo worden eerst de wegen en kraanopstelplaatsen aangelegd. De start van de bouw van de windmolens zelf staat gepland voor de eerste helft van 2019.

Het bouwen van alle tien windmolens duurt ongeveer een half jaar. Dat betekent dat de windemolens op z'n vroegst eind 2019 kunnen staan en draaien. Deze planning is nog wel onder voorbehoud.

Wie op de hoogte wil worden gehouden van de vorderingen, kan zich aanmelden voor de nieuwsbrief via de website van de initiatiefnemers: www.windparkdeveenwieken.nl.

Plannen onherroepelijk
De Raad van State heeft de beroepschriften tegen het bestemmingsplan, inpassingsplan en de omgevingsvergunningen voor windpark De Veenwieken ongegrond verklaard. Daarmee zijn de plannen onherroepelijk geworden. Het windpark mag definitief worden gebouwd. Lees hier de uitspraak van de Raad van State.

Waarborgcommissie

De waarborgcommissie van windpark De Veenwieken is aanspreekpunt voor bewoners in het gebied en streeft ernaar meldingen van omwonenden met betrekking tot het windpark op een snelle en informele wijze af te handelen. Meldingen voor de waarborgcommissie kunt u online indienen.

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Publieksdienst. U kunt hiervoor gebruikmaken van het online contactformulier.

Bel mij terug

Hebt u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen de gemeente Hardenberg? Meld u dan aan voor één van de nieuwsbrieven.