Vergunningen of abonnementen

Bent u ondernemer of bewoner van het centrum, of bewoner van de zones om het centrum? Misschien kunt u dan een parkeervergunning of -abonnement kopen.

Bekijk de kaart met parkeerzones

Een vergunning of abonnement kunt u online aanvragen, verlengen of wijzigen via gemeenteportaal.nl/hardenberg. U logt in met DigiD en betaalt direct via iDEAL.

U kunt meerdere kentekens doorgeven. Parkeert u op straat met een vergunning of een bezoekersparkeervergunning? Dan moet u per situatie doorgeven met welk kenteken u parkeert. Dit doet u in de speciale 2Park-app. Als u een online parkeerproduct aanvraagt waarbij dat mogelijk is, dan krijgt u hierover instructies.

Komt u er niet uit? Bel dan naar 14 0523.

We werken met verschillende parkeerzones in het centrum van Hardenberg.

Ga naar de pagina met meer informatie over vergunningen per zone

Iedereen kan een abonnement aanvragen voor een van de parkeergarages. Er is een maximum aantal abonnementen per parkeergarage. Het kan zijn dat u op een wachtlijst komt. Een parkeerabonnement kost € 250 per jaar.

Een abonnement is gekoppeld aan uw kenteken. U kunt maximaal 5 kentekens opgeven bij het online aanvragen. Let daarbij wel op: u kunt maar met 1 auto in de garage parkeren op het abonnement. Als u al met een auto binnen staat, betaalt u voor de volgende auto het normale parkeertarief.

U kunt een abonnement aanvragen via het gemeenteportaal. U logt in met DigiD en betaalt direct via IDEAL.

Parkeerplekken

Wilt u eenmalig het voetgangersgebied inrijden?

U kunt een ontheffing voor 1 dag aanvragen bij Parkeerbeheer aan de Gedempte Haven 8. U kunt hier tussen 09.00 en 18.00 uur terecht.

Langdurige ontheffing

Moet u vaak met uw auto in het voetgangersgebied zijn? Vraag dan een langdurige ontheffing aan via het parkeerportaal. Dit kan voor een jaar of een week.

Meer informatie over ontheffing aanvragen

In Hardenberg en Dedemsvaart kunt u als inwoner of ondernemer in een blauwe zone onder voorwaarden een ontheffing aanvragen. Dit geldt niet voor alle blauwe zones, en niet voor de Stop&Shopzones in het centrum van Hardenberg.

Lees meer over de blauwe zones

Bent u gehandicapt? Dan kunt u een parkeerplaats voor gehandicapten krijgen vlakbij uw huis. Deze algemene (dus niet op kenteken) parkeerplaats is er binnen of buiten een gebied met betaald parkeren.

Lees meer over het aanvragen van een parkeerplaats voor gehandicapten

Kunt u minder dan 100 meter achter elkaar lopen en gebruikt u een (eigen) auto? Vraag dan een parkeerkaart voor gehandicapten aan. Hiermee parkeert u op algemene parkeerplaatsen voor gehandicapten.

Lees meer over het aanvragen van een parkeerkaart voor gehandicapten.

Bedrijven en ondernemers in het centrum kunnen voor hun klanten of medewerkers waardekaarten of uitrijkaarten kopen. Deze kaarten haalt u op bij Parkeerbeheer aan de Gedempte Haven 8 in Hardenberg.

Met een uitrijkaart laat u anderen gratis parkeren in het centrum. Met een waardekaart geeft u € 1 of € 2 korting op de parkeerkosten.

U kunt waardekaarten en uitrijkaarten aanvragen voor deze parkeerplekken:

  • Parkeergarage Centrum/Gemeentehuis
  • Parkeergarage Centrum/LOC
  • Parkeerterrein Van Wevelinckhovenplein
  • Parkeerterrein Centrum/Theater

Aanvragen

Vraag uitrijkaarten en waardekaarten online aan via onderstaande link.
Online waardekaarten of uitrijkaarten aanvragen

Voorwaarden

  • U moet minimaal 50 kaarten kopen (uitrijkaarten en waardekaarten bij elkaar opgeteld).
  • Na uw aanvraag bellen of mailen we u wanneer uw kaarten klaar liggen om op te halen bij Parkeerbeheer aan de Gedempte Haven. 
  • Als u de kaarten ophaalt, tekent u het formulier. U betaalt dan ook de kosten.

Of ga meteen naar het parkeerportaal

Vergunningen, abonnementen en ontheffingen vraagt u aan via het parkeerportaal.