Openbare laadpalen

Inwoners, forenzen en werkenden uit onze gemeente kunnen online een aanvraag doen om een openbare laadpaal in de buurt te plaatsen. Zo kunt u ook elektrisch rijden als u op uw eigen terrein geen laadpaal kunt plaatsen.

Openbare laadpaal aanvragen

Voor het plaatsen van openbare laadpalen werken we met partners. U kunt een openbare laadpaal aanvragen via www.laadpaalaanvragen-oost.nl

U kunt een openbare laadpaal aanvragen als:

  • u geen laadpaal op uw eigen terrein kunt plaatsen
  • binnen 250 meter van uw woning is nog geen laadpaal en staat nog geen laadpaal gepland

Bestaande oplaadpalen

In de gemeente staan al meerdere laadpalen voor elektrische auto’s. Op de website www.oplaadpalen.nl kunt u zien of er al laadpalen bij u in de buurt zijn.

Voor het gebruik van laadpalen in de openbare ruimte heeft u een laadpas nodig. Op de website www.laadpas.com kunt u aanbieders van laadpassen met elkaar vergelijken en een laadpas aanvragen. 

Er komen steeds meer openbare laadpalen bij

We plaatsen elk jaar extra laadpalen om elektrisch rijden aan te moedigen. Dit doen wij op plekken waar wij verwachten dat de laadpalen veel gebruikt gaan worden. Het liefst op een locatie waar zowel bezoekers als inwoners er gebruik van kunnen maken. Bijvoorbeeld aan sportparken of winkelgebieden.

Storing bij een openbare laadpaal

Openbare laadpalen worden beheerd door verschillende leveranciers. Is er een storing bij een openbare laadpaal? Dan staat er op de laadpaal zelf hoe u de storing kunt melden bij de leverancier.

Officiële besluiten

De officiële besluiten vindt u op www.officielebekendmakingen.nl. Zoek dan op ‘Openbare laadvoorziening Hardenberg’.In deze besluiten staat ook hoe u uw zienswijze op deze besluiten kunt delen.