Vergunningen per zone

Er zijn verschillende parkeerzones in het centrum van Hardenberg, namelijk A tot en met E. Er gelden verschillende regels voor een vergunning in deze zones. Wilt u weten welke vergunning u kunt aanvragen? Dat leest u hieronder.

Kaart met zones

Klik op de kaart voor een grotere afbeelding.

In het centrum (zone A)

Als bewoner in het centrum kunt u maximaal 1 parkeervergunning aanvragen. Heeft u een parkeerplaats of parkeergarage op uw (eigen) terrein? Dan krijgt u geen vergunning voor op straat.

U kunt met meerdere kentekens gebruik maken van een parkeervergunning. Als u op straat parkeert met een vergunning of een bezoekers-parkeervergunning, dan geeft u per situatie door met welk kenteken u parkeert. Dit doet u in de speciale 2Park-webapp. Daar leest u wat u moet doen.

Een parkeervergunning voor bedrijven kost € 460 per jaar. Daarbij moet u aantonen wat de noodzaak van de parkeervergunning is.

Iedereen kan een abonnement aanvragen voor een van de garages. Dit kost € 250 per jaar.

Rond het centrum (zones B tot en met E)

Woont u net buiten het centrum in zone B tot en met E? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor een parkeervergunning. U kunt maximaal 3 vergunningen per adres hebben.

Heeft u parkeerruimte op eigen terrein? Dan wordt dit gezien als parkeervergunning voor uw eerste kenteken. Voor het tweede en derde kenteken vraagt u een nieuwe vergunning aan. Bij de aanvraag vult u uw eerste en tweede kenteken in. U geeft aan welke auto op uw oprit staat (1e kenteken). En welke auto op de straat staat (2e kenteken). In de 2Park-webapp kunt u dit weer omwisselen.

Lease- of deelauto

Heeft u een leaseauto van een officiële aanbieder? Dan kunt u ook een vergunning krijgen. Stuur bij de aanvraag een kopie van het contract met de aanbieder mee.

Heeft u een deelauto van een officiële aanbieder? En staat het kenteken op naam van de aanbieder? Dan kunt u ook een vergunning krijgen. Stuur bij de aanvraag een kopie van het contract met de aanbieder mee.

Let op: U mag een deelauto alleen parkeren op speciale deelautoparkeerplaatsen.

Vergunning aanvragen

Een parkeervergunning kost € 50 per jaar. U kunt een vergunning aanvragen via het gemeenteportaal. U logt in met DigiD en betaalt de vergunning direct via IDEAL. Het kenteken moet op uw naam staan.