Bransveen (Dedemsvaart)

Aan de zuidkant van Dedemsvaart ligt Bransveen. Een duurzame en overzichtelijke buurt met een bijzonder prettig woon- en leefklimaat. Met ruimte voor groen en water.

De woonbuurt breiden wij aan de oostkant uit met nog eens 95 woningen in Bransveen II. We doen dit in 3 fases.

Het gebied voor de kavels van Bransveen II ligt tussen de bestaande huizen in Bransveen aan de Mittendorffwerf en de Stegerensallee. Hier komen in 3 fases de volgende huizen:

  • 30 rijwoningen
  • 46 twee-onder-een-kapwoningen
  • 19 vrijstaande woningen

Ontwikkelaar TDF bouwt een deel van de woningen. Woningcorporatie Vechtdal Wonen bouwt eengezinshuurhuizen. U kunt ook zelf een woning bouwen op 1 van de 40 kavels die wij in 3 fases in totaal uitgeven. Daarover leest u hieronder meer.

Derde fase

In de 3e fase geven wij 7 kavels uit. Dit zijn kavels voor een vrijstaande of twee-onder-kapwoning. De bouw van deze kavels kan meteen starten.

Ruimte voor groen en water

Het ontwerp van de buurt is geïnspireerd op het sfeerbeeld van de oude kanalen en wijken in Dedemsvaart. Met verschillende huizen langs de kanalen en veel groen. Lange zichtlijnen, ook vanuit de buurt naar het landelijke gebied, bepalen het beeld.

Brede groene gebieden doorkruisen de hele wijk. Hier wordt (regen)water opgevangen in wadi’s en teruggegeven aan de bodem. Ook is er ruimte om te spelen, te wandelen of elkaar te ontmoeten. Door de ligging van de kavels kunt u zonne-energie zo optimaal mogelijk benutten.

Route naar Bransveen

De nieuwe woningen zijn bereikbaar via de Mien Ruyslaan en Mittendorffwerf. Van en naar de Stegerensallee leggen we voet- en fietspaden aan. Het gebied is voor auto’s niet bereikbaar via de Stegerensallee.

Ruimtelijke plannen voor de woonbuurt Bransveen staan op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Meedenken over de invulling van het groen in de wijk

We willen samen met de bewoners van Bransveen II invulling geven aan het groen in de wijk. Daarbij kijken we ook of er plek is om te spelen. En om elkaar als buurtbewoners te ontmoeten. We maken hier in het najaar van 2022 een plan voor. Eerst moet de nieuwe bestrating klaar zijn. Daarna kunnen we vanaf de winter tot en met het voorjaar bezig met het aanplanten van het groen en verdere inrichting.

Een aantal bewoners van Bransveen II heeft zich al gemeld om mee te denken over de invulling van het groen. Hebt u ook ideeën hiervoor? Neem dan contact op met Gert Jan Hein van de gemeente Hardenberg via: 14 0523. Gert Jan zorgt er dan voor dat uw ideeën bij de juiste werkgroep terecht komt.

Woonteam

Hebt u interesse in een bouwkavel in de gemeente Hardenberg? Voor ondersteuning bij het aankoopproces kunt u terecht bij het Woonteam.