Openingstijden

De wildwaterbaan is open als er voldoende wateraanvoer is. Vaartijden zijn tussen een half uur voor zonsopgang tot een half uur na zonsondergang.

Actueel

De wildwaterbaan is: open

Reserveren

Zeker weten dat u gebruik kunt maken van de wildwaterbaan? Reserveer dan op tijd!

Meer informatie over reserveren

Stroomsnelheid

Datum Tijd Stroomsnelheid
Ga naar het archief

Meer uitleg stroomsnelheid

Voor de kanobaan zijn er een aantal waterstanden. Hieronder leggen we kort stand 1 en stand 2 uit. Dit zijn de standen waarbij je kunt kanoën.

Stand 1 - 1,000 - 1,200 kubieke meter per seconde

Er gaat 60 centimeter water door de baan. Bij deze stand kun je rustig kanoën. Dit is prettig voor beginners.

Stand 2 - 2,500 - 3,000 kubieke meter per seconde

Er gaat 80 centimeter water door de baan. Het water gaat hard en snel. Dit is prettig voor (ervaren) liefhebbers van kanoën.


Beschikbaarheid

De wildwaterbaan is een kunstmatige nevengeul van de rivier de Vecht, waarvan het debiet wordt gereguleerd. De beschikbaarheid van de wildwaterbaan wordt bepaald door de aanwezigheid van voldoende debiet in de Vecht.

Bij voldoende debiet is de wildwaterbaan jaarrond te gebruiken. In de zomermaanden kan er onvoldoende water zijn. De meest ideale gebruiksperiode van de baan is van oktober tot en met april.

Gebruik na zonsondergang

Gebruik na zonsondergang is mogelijk, maar alleen verstandig bij voldoende zicht. De baan ligt in een open terrein en zal bij goed weer en heldere maan voor de geoefende gebruiker voldoende zichtbaar zijn.

De baan wordt niet kunstmatig verlicht. De ervaren gebruiker mag in staat worden geacht om zelfstandig een goede inschatting te kunnen maken of het lichtniveau en de weersomstandigheden dusdanig zijn, dat de baan veilig kan worden gebruikt. Beginners wordt aanbevolen om alleen bij daglicht en goede weersomstandigheden van de baan gebruik te maken.