Verloren en gevonden voorwerpen

We registreren de gevonden voorwerpen via iLost. Bent u iets verloren in onze gemeente? Bekijk gevonden items in de gemeente Hardenberg. En geef aan dat u de eigenaar bent.

Staat uw verloren voorwerp er niet tussen? Maak dan een zoekopdracht aan via iLost.

Heeft u iets gevonden in onze gemeente? Meld het via de website van iLost: gevonden item registreren.

Paspoort, ID-kaart of rijbewijs gevonden?

Lever deze altijd zo snel mogelijk in bij de receptie in het gemeentehuis of stuur het op:

Gemeente Hardenberg
Onderwerp: Gevonden voorwerpen
Postbus 500
7770 BA Hardenberg 

Deze documenten blijven eigendom van de staat, u mag deze dus niet thuis bewaren. Wij vernietigen de documenten om identiteitsfraude te voorkomen.

Iets anders kwijt?

Bent u uw paspoort of identiteitskaart kwijt? Of is uw reisdocument gestolen? Dan meldt u dat aan ons. U hoeft geen aangifte te doen bij de politie. Wij maken uw paspoort of identiteitskaart dan meteen ongeldig. Daarna vraagt u een nieuw reisdocument aan.

Verlies of diefstal reisdocument melden

Vindt u uw oude reisdocument weer terug? Lever dit dan in bij uw gemeente. Dit identiteitsbewijs is namelijk niet meer geldig. Verliest u uw paspoort in het buitenland? Doe dan daar aangifte bij de politie.

Bent u uw rijbewijs verloren, of is deze gestolen? U hoeft geen aangifte te doen bij de politie. U kunt de vermissing met uw DigiD melden op vermissingrijbewijsmelden.rdw.nl. Uw rijbewijs is dan meteen ongeldig.

Heeft u geen DigiD? Lever dan een verklaring van vermissing bij ons in. Hierna vraagt u bij ons een nieuw rijbewijs aan.

Onze Toezichthouders Veiligheid verwerken fout gestalde fietsen en fietswrakken die de gemeente of de politie in beslag namen. U betaalt € 25 om uw fout gestalde fiets terug te krijgen.

Fiets of fietswrak gevonden? Bel ons dan op 14 0523. We zorgen ervoor dat de fiets wordt opgehaald.

Bent u een dier kwijt? Of vindt u een dier? Neem dan contact op met Stichting Amivedi. Zij houden de vermiste en gevonden huisdieren bij op een lijst. Bel of mail met Stichting Amivedi: hardenberg@amivedi.com, of 088 006 46 53. Dit is de plaatselijke hulppost Hardenberg/Ommen.

U kunt een vermist of gevonden dier ook melden bij Dierenopvang De Koningen in Balkbrug. Bel dan met de DAR (Dutch Animal Resque) 06 57 37 73 65. De eigenaar van het gevonden huisdier betaalt de kosten voor het ophalen en opvangen.

Vindt u tijdens het broedseizoen jonge vogels op de grond? Ze worden dan nog door hun ouders verzorgd. Het is niet nodig de DAR te bellen.

Geef uw melding door bij de vervoerder:

Waar kan ik mijn gevonden voorwerp(en) afhalen?

U kunt uw gevonden voorwerp(en) ophalen bij de persoon die uw voorwerp gevonden heeft. Voorwerpen die bij de gemeente zijn afgegeven kunt u ophalen in het gemeentehuis. Neem een geldig legitimatiebewijs mee.

Hoelang worden gevonden voorwerpen bewaard?

Voorwerpen die zijn ingeleverd bij de gemeente met een waarde tot € 450 worden drie maanden bewaard. Als het voorwerp meer dan € 450 waard is, wordt het 1 jaar bewaard.