Jaarwisseling

De jaarwisseling is dit jaar anders dan we gewend zijn. Er geldt een tijdelijk vuurwerkverbod. Ook mogen tijdens de jaarwisseling maximaal 2 personen per dag op bezoek komen. Kinderen tot en met 12 jaar tellen niet mee. 

Op deze pagina leest u meer informatie over het vuurwerkverbod. Ook leest u meer over het carbidschieten.

Nederland in lockdown: blijf thuis tijdens de jaarwisseling
Door het coronavirus zit Nederland tot ten minste 19 januari in de strengste lockdown tot nu toe. We blijven daarom zoveel mogelijk thuis. Ook tijdens de jaarwisseling. 

Als we minder mensen ontmoeten, is er minder kans om anderen te besmetten. Zo kan het coronavirus zich lastiger verspreiden. Ook tijdens de jaarwisseling geldt: ontvang thuis niet meer dan 2 gasten vanaf 13 jaar.

De horeca is gesloten. En zijn er geen oud & nieuwfeesten. Ook nieuwjaarsrecepties gaan begin 2021 niet door.

Carbidschieten

Carbidschieten is in de gemeente Hardenberg tijdens de jaarwisseling 2020-2021 onder voorwaarden toegestaan. Als u gaat carbidschieten, doet u hiervan voor 24 december 2020 om 12.00 uur een melding bij de gemeente. Bovendien gelden ook bij het carbidschieten de strengere coronaregels die vanaf 15 december van kracht zijn.

Lees meer over de voorwaarden voor carbidschieten

Vuurwerk afsteken

Het afsteken van vuurwerk is deze jaarwisseling verboden. Het verbod geldt voor het verkopen, vervoeren en afsteken van vuurwerk in het hele land. Het verbod geldt niet voor fopvuurwerk en schertsvuurwerk, zoals trektouwtjes, knalerwten en sterretjes. Politie en BOA's handhaven de vuurwerkregels. Houdt u zich niet aan deze regels, dan kunt u een boete of zelfs gevangenisstraf krijgen.

Lees meer over het tijdelijk vuurwerkverbod

Oudejaarsvuren

Oudejaarsvuren zijn niet toegestaan. Een oudejaarsvuur zorgt voor veel schade aan bijvoorbeeld asfalt, bomen of beplanting. Deze schade moeten wij herstellen. Die rekening betalen we uiteindelijk met elkaar. 

Lees meer over oudejaarsvuren

Overlast? Doe een melding!

Ziet u tijdens de jaarwisseling een gevaarlijke situatie? Of iemand die iets vernielt? Laat het ons weten, of bel met de politie.

Lees hoe u dit kunt doen

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Publieksdienst. U kunt hiervoor gebruikmaken van het online contactformulier.

Bel mij terug

Hebt u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen de gemeente Hardenberg? Meld u dan aan voor één van de nieuwsbrieven.