Jaarwisseling

De jaarwisseling is dit jaar anders dan we gewend zijn. Er geldt een vuurwerkverbod. Ook zitten we in een lockdown. 

Op deze pagina leest u meer informatie over het vuurwerkverbod. Ook leest u meer over het carbidschieten.

Nederland in lockdown
Door het coronavirus zit Nederland tot ten minste 14 januari in lockdown. We blijven daarom zoveel mogelijk thuis. Ook tijdens de jaarwisseling. 

Als we minder mensen ontmoeten, is er minder kans om anderen te besmetten. Zo kan het coronavirus zich lastiger verspreiden. Ook tijdens de jaarwisseling geldt het advies: ontvang thuis niet meer dan 4 gasten vanaf 13 jaar.

De horeca is gesloten. En zijn er geen oud & nieuwfeesten. Ook nieuwjaarsrecepties gaan begin 2022 niet door.

Nieuwjaarsgroet college van B&W

Gelukkig nieuwjaar! Namens het college van B&W: burgemeester Maarten Offinga, Martijn Breukelman, Nico Lansink Rotgerink, Ida Oostmeijer (gemeentesecretaris), Alwin te Rietstap.

Carbidschieten

Carbidschieten is in de gemeente Hardenberg tijdens de jaarwisseling 2021-2022 onder voorwaarden toegestaan. Als u gaat carbidschieten, doet u hiervan voor 24 december 2021 een melding bij de gemeente. Bovendien gelden ook bij het carbidschieten de coronaregels.

Lees meer over de voorwaarden voor carbidschieten

Vuurwerk afsteken

Het afsteken van vuurwerk is deze jaarwisseling verboden. Het verbod geldt voor het verkopen, vervoeren en afsteken van vuurwerk in het hele land. Het verbod geldt niet voor fopvuurwerk en schertsvuurwerk, zoals trektouwtjes, knalerwten en sterretjes. Politie en BOA's handhaven de vuurwerkregels. Houdt u zich niet aan deze regels, dan kunt u een boete of zelfs gevangenisstraf krijgen.

Lees meer over het tijdelijk vuurwerkverbod

Oudejaarsvuren

Oudejaarsvuren zijn niet toegestaan. Een oudejaarsvuur zorgt voor veel schade aan bijvoorbeeld asfalt, bomen of beplanting. Deze schade moeten wij herstellen. Die rekening betalen we uiteindelijk met elkaar. Net als voorgaande jaren worden er tussen 29 december 2021 en 2 januari 2022 geen stookontheffingen verleend.

Lees meer over oudejaarsvuren

Overlast? Doe een melding!

Ziet u tijdens de jaarwisseling een gevaarlijke situatie? Of iemand die iets vernielt? Laat het ons weten, of bel met de politie.

Lees hoe u dit kunt doen

Contact

Wilt u meer informatie? De Publieksdienst helpt u graag. Neem contact met ons op via het online contactformulier.

Bel mij terug

Hebt u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen de gemeente Hardenberg? Meld u dan aan voor één van de nieuwsbrieven.