Jaarwisseling

Het jaar leuk afsluiten. Dat willen we allemaal. Om dat ook voor iedereen leuk te houden, zijn er bepaalde regels. Zo mag u op oudejaarsdag onder bepaalde voorwaarden carbidschieten en vuurwerk afsteken. Oudejaarsvuren zijn niet toegestaan.

Carbidschieten

Carbidschieten is in onze gemeente op oudejaarsdag toegestaan als u zich aan de regels houdt. Gaat u carbidschieten? Meld dit dan uiterlijk op 24 december 2023 bij ons.

Lees meer over carbidschieten

Vuurwerk afsteken

U mag vuurwerk in categorie├źn F1 en F2 afsteken. Vuurwerk in categorie├źn F3 en F4 is niet toegestaan. Politie en BOA's handhaven de vuurwerkregels. Houdt u zich niet aan deze regels? Dan kunt u een boete of zelfs gevangenisstraf krijgen.

Lees meer over de vuurwerkregels

Oudejaarsvuren

Oudejaarsvuren zijn niet toegestaan. Een oudejaarsvuur zorgt voor veel schade aan bijvoorbeeld asfalt, bomen of beplanting. Deze schade moeten wij herstellen. Die rekening betalen we uiteindelijk met elkaar. Net als vorige jaren worden er tussen 29 december 2023 en 2 januari 2024 geen stookontheffingen verleend.

Lees meer over oudejaarsvuren

Overlast? Doe een melding!

Ziet u tijdens de jaarwisseling een gevaarlijke situatie? Of iemand die iets vernielt? Laat het ons weten, of bel met de politie.

Lees hoe u dit kunt doen