Afval

In de gemeente Hardenberg zamelt afvalverwerkingsbedrijf ROVA het afval gescheiden in. Dit gebeurt volgens het principe van omgekeerd inzamelen, een duurzame manier van afvalinzameling. Op de kalender van de afvalwijzer kunt u zien wanneer de containers worden geleegd.

Bij omgekeerd inzamelen worden zoveel mogelijk herbruikbare materialen uit het afval ingezameld, zoals groente-, fruit- en tuinafval (GFT), oud papier en plastic verpakkingen.

Door het scheiden van dit afval hoeft u de grijze container minder vaak aan de weg te zetten.

Inzameling en tarieven

De inzameldag voor uw woning kunt u vinden in de Afvalwijzer van ROVA. U kunt de actuele data ook terugvinden in de gratis ROVA-app, die te downloaden is in de Appstore.

Meer informatie over inzameling en tarieven

Voor meer informatie over de afvalinzameling kunt u contact opnemen met de klantenservice van ROVA via het telefoonnummer 038 427 37 77 of het digitale formulier op de website van ROVA.

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Publieksdienst. U kunt hiervoor gebruikmaken van het online contactformulier.

Bel mij terug

Hebt u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen de gemeente Hardenberg? Meld u dan aan voor één van de nieuwsbrieven.