Openingstijden

De wildwaterbaan is open als er voldoende wateraanvoer is. Vaartijden zijn tussen een half uur voor zonsopgang tot een half uur na zonsondergang.

De wildwaterbaan is: open

Stroomsnelheid

Vanaf 1,00 kubieke meter per seconde kan er goed gevaren worden

Datum Tijd Stroomsnelheid
21-04-2024 10:30:00 5,068
Ga naar het archief

Meer uitleg stroomsnelheid

Voor de kanobaan zijn er een aantal waterstanden. Hieronder leggen we kort stand 1 en stand 2 uit. Dit zijn de standen waarbij je kunt kanoën.

Stand 1 - 1,000 - 1,200 kubieke meter per seconde

Er gaat 60 centimeter water door de baan. Bij deze stand kun je rustig kanoën. Dit is prettig voor beginners.

Stand 2 - 2,500 - 3,000 kubieke meter per seconde

Er gaat 80 centimeter water door de baan. Het water gaat hard en snel. Dit is prettig voor (ervaren) liefhebbers van kanoën.

Beschikbaarheid

De wildwaterbaan is een kunstmatige nevengeul van de rivier de Vecht, waarvan het debiet wordt gereguleerd. De beschikbaarheid van de wildwaterbaan wordt bepaald door de aanwezigheid van voldoende debiet in de Vecht.

Bij voldoende debiet is de wildwaterbaan jaarrond te gebruiken. In de zomermaanden kan er onvoldoende water zijn. De meest ideale gebruiksperiode van de baan is van oktober tot en met april.

Gebruik na zonsondergang

Gebruik na zonsondergang is mogelijk, maar alleen verstandig bij voldoende zicht. De baan ligt in een open terrein en zal bij goed weer en heldere maan voor de geoefende gebruiker voldoende zichtbaar zijn.

De baan wordt niet kunstmatig verlicht. De ervaren gebruiker mag in staat worden geacht om zelfstandig een goede inschatting te kunnen maken of het lichtniveau en de weersomstandigheden dusdanig zijn, dat de baan veilig kan worden gebruikt. Beginners wordt aanbevolen om alleen bij daglicht en goede weersomstandigheden van de baan gebruik te maken.

Contact

Wilt u meer informatie? De Publieksdienst helpt u graag. Neem contact met ons op via het online contactformulier.

Bel mij terug

Hebt u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen de gemeente Hardenberg? Meld u dan aan voor één van de nieuwsbrieven.