Wildwaterbaan

In het gebied rond de monding van de Molengoot in het Vechtpark Hardenberg is een unieke wildwaterkanobaan aangelegd. Het is de eerste baan in Nederland die gebruik maakt van het natuurlijke verval van een rivier. De Vecht zorgt voor een hoogteverschil van 1,5 meter bij een baanlengte van 140 meter. Door de verschillende obstructies in de baan ontstaan keerwaters, staande golven en kleine walsen. Let op: U moet wel uw eigen kano meenemen, er kunnen geen kano's gehuurd worden.

Openingstijden

De wildwaterbaan is open als er voldoende wateraanvoer is. Vaartijden zijn tussen een half uur voor zonsopgang tot een half uur na zonsondergang.

Meer informatie over Openingstijden

Reserveren

Voor groepen is het mogelijk om de baan te reserveren, de baan is dan niet toegankelijk voor andere gebruikers.

Meer informatie over Reserveren

Gebruiksregels

Voor een veilig en verantwoord gebruik van de wildwaterbaan zijn er een aantal gebruiksregels. Bekijk een overzicht van de regels.

Meer informatie over Gebruiksregels

Over de baan

De wildwaterbaan loopt van de Vecht naar de Molengoot, is 140 meter lang, heeft tien obstructies en heeft de classificatie van wildwaterniveau II.

Meer informatie over Over de baan

Bereikbaarheid

De wildwaterbaan bevindt zich in de nabijheid van de Europaweg, tussen het water van de Vecht en water van de Molengoot.

Meer informatie over Bereikbaarheid

Foto's en video

In maart 2014 zijn de eerste wedstrijden gehouden op de wildwaterbaan. Via een video en een aantal foto's krijgt u een impressie van de wildwaterbaan.

Meer informatie over Foto's en video