Wildwaterbaan

In het gebied rond de monding van de Molengoot in het Vechtpark Hardenberg is een unieke wildwaterkanobaan aangelegd. Het is de eerste baan in Nederland die gebruik maakt van het natuurlijke verval van een rivier. De Vecht zorgt voor een hoogteverschil van 1,5 meter bij een baanlengte van 140 meter. Door de verschillende obstructies in de baan ontstaan keerwaters, staande golven en kleine walsen.

Openingstijden

In verband met de lage waterstand is de wildwaterbaan op dit moment gesloten. De baan gaat weer open als er voldoende wateraanvoer is.

Meer informatie voor Openingstijden

Reserveren

In verband met maatregelen rondom het coronavirus is het momenteel niet mogelijk om de wildwaterbaan te reserveren.

Meer informatie voor Reserveren

Gebruiksregels

Voor een veilig en verantwoord gebruik van de wildwaterbaan zijn er een aantal gebruiksregels. Bekijk een overzicht van de regels.

Meer informatie voor Gebruiksregels

Over de baan

De wildwaterbaan loopt van de Vecht naar de Molengoot, is 140 meter lang, heeft tien obstructies en heeft de classificatie van wildwaterniveau II.

Meer informatie voor Over de baan

Bereikbaarheid

De wildwaterbaan bevindt zich in de nabijheid van de Europaweg, tussen het water van de Vecht en water van de Molengoot.

Meer informatie voor Bereikbaarheid

Foto's en video

In maart 2014 zijn de eerste wedstrijden gehouden op de wildwaterbaan. Via een video en een aantal foto's krijgt u een impressie van de wildwaterbaan.

Meer informatie voor Foto's en video