Kunstwerken

Overal kunst in Hardenberg

Kunst kijken in Hardenberg is ook natuur kijken in Hardenberg. Zwervend door de gemeente Hardenberg op zoek naar de verschillende kunstwerken kom je op prachtige locaties in en tussen de dertig kernen.

Kunst in kerken, op pleinen, in of bij scholen, langs wegen en in parken: werken waar je beslist niet om heen kunt, en werken die alleen op afspraak te bezichtigen zijn. Sommige werken zijn zo verweven met de natuurlijke omgeving dat er flinke zoektochten ondernomen moeten worden.

De Nederlandse Vechtdalgemeenten Zwolle, Dalfsen, Ommen en Hardenberg participeren sinds 2001, samen met Duitse partners Landkreis Grafschaft Bentheim en Stadt Nordhorn, in het landsgrensoverschrijdend project Kunstwegen. Kunstwegen is een voortzetting van het project Kunstlijn. Het is te vergelijken met een ‘open museum’ van 64 kunstwerken die in een route van 132 km, tussen Zwolle en Nordhorn (D), langs de rivier de Overijsselse Vecht zijn opgesteld.

Met behulp van registers en kaarten zijn alle werken nu in kaart gebracht. U kunt nu een virtuele reis langs de werken maken, of een kunstwerk bij u in de buurt opzoeken. Ook werken die tijdelijk weggehaald en herplaatst worden kunt u op deze manier volgen.

Voor de foto’s en teksten van deze inventarisatie zorgden Fotocollectief Hardenberg en Dhr. K. Oosterkamp.

De Krim