Regelingen

Brochure en regelingen

Wilt u het huis van uw dromen bouwen of kopen? En heeft u uw huidige woning nog niet verkocht? Of kunt u niet voldoende lenen? Dan kunnen wij u misschien helpen met een aantal regelingen.

In deze en andere gevallen is één van de beschikbare regelingen voor u misschien de juiste. En kunt u alsnog een woning of kavel kopen. Bekijk onderstaande regelingen:

 • Starterslening
  Wilt u voor het eerst een woning kopen? En kunt u net niet genoeg hypotheek krijgen? Dan hebt u misschien recht op een starterslening.
 • Tijdelijke verhuur
  Staat uw woning te koop en leeg? Door de Leegstandswet kunt u als woningeigenaar deze tijdelijk verhuren. Hiervoor vraagt u bij de gemeente een vergunning aan.
 • Kavelreserveringsregeling
  Heeft u interesse in een beschikbare kavel? Neem dan contact op met het Woonteam. En bespreek de mogelijkheden voor deze kavel. Daarna kunt u de kavel reserveren.

Handige links

Algemeen

 • Vereniging Eigen Huis over nieuwbouw
  Via de website van Vereniging Eigen Huis wordt u door het hele nieuwbouwproces heen geloodst. Van de oriëntatiefase tot na de oplevering.
 • Zelf een huis bouwen
  Een huis (laten) bouwen in plaats van een bestaand huis kopen heeft als grootste voordeel dat u weinig concessies hoeft te doen aan uw woonwensen. Bij nieuwbouw heeft u - in verschillende gradaties - de vrijheid alles zelf te bepalen. Hier vindt u alle informatie, ook over de kosten van een huis bouwen.

Financiën en regelingen

Op deze pagina