Kwaliteitsteam

Wilt u bouwen of verbouwen in het centrum van Dedemsvaart of Hardenberg? Dan krijgt u te maken met het kwaliteitsteam. Het team denkt met u mee over uw bouwplan.

We vinden het belangrijk dat de kwaliteit van gebouwen in het centrum van Dedemsvaart en Hardenberg hoog blijft. Daarom is er een kwaliteitsteam. Het kwaliteitsteam beschermt en verbetert de kwaliteit van de centra.

Heeft u plannen om te bouwen in het centrum van Dedemsvaart of Hardenberg? Neem dan zo vroeg mogelijk contact op met het kwaliteitsteam. Het team denkt graag met u mee bij het uitwerken van het bouwplan. Uw contactpersoon bij de gemeente brengt u in contact met het kwaliteitsteam.

Als uw bouwplan klaar is, geeft het kwaliteitsteam een advies over uw plan. Wanneer het bouwplan op hoofdlijnen akkoord is, bekijkt de welstandsarchitect het plan. Bekijk hier meer informatie over de welstand. De welstandsarchitect houdt rekening met het advies van het kwaliteitsteam. Dan begint ook de officiƫle procedure voor het aanvragen van de omgevingsvergunning.

Het kwaliteitsteam komt om de 3 weken bij elkaar op maandagochtend.

Leden kwaliteitsteam

Het kwaliteitsteam bestaat uit:

  • Tineke Bovenkamp, stedenbouwkundige gemeente Hardenberg (voorzitter)
  • Dunant Mepschen, bouw- en woningtoezicht gemeente Hardenberg (voor plannen centrum Hardenberg)
  • Wietse Bron, bouw- en woningtoezicht gemeente Hardenberg (voor plannen centrum Dedemsvaart)
  • Henk Overweg, adviseur van Het Oversticht
  • Hillien Keuter, projectmedewerker gemeente Hardenberg