Sociaal ombudsvrouw

Bent u ontevreden over de zorg en steun die de gemeente Hardenberg voor u regelt? Of heeft u vragen, zorgen of klachten over jeugd, zorg, werk en inkomen? Neem dan contact op met de sociaal ombudsvrouw in de gemeente Hardenberg. De hulp van de ombudsvrouw is gratis.

Ingrid Nauta is sociaal ombudsvrouw voor de gemeente Hardenberg. Zij werkt bij Zorgbelang Overijssel. Deze organisatie komt op voor iedereen die zorg krijgt of nodig heeft.

Voor vragen, informatie en ondersteuning

De zorgen die u bespreekt met de ombudsvrouw blijven geheim. Zij helpt u om uw vragen duidelijker te maken. En ze geeft informatie. Bijvoorbeeld over onafhankelijke cliƫntondersteuning. Of over de stappen die u moet nemen om een klacht te laten behandelen.

De ombudsvrouw kan voor u bemiddelen

De ombudsvrouw kan ook bemiddelen. Zij gaat dan in gesprek met u Ć©n de gemeente of de organisatie van wie u zorg krijgt. Zodat u weer samen verder kunt. De ombudsvrouw schrijft een rapport. Daarmee helpt zij de gemeente om dingen te verbeteren. De vragen, zorgen en problemen die ze krijgt worden zonder naam (anoniem) opgeslagen.

Contact

Wilt u contact opnemen met de sociaal ombudsvrouw? Zij is bereikbaar via:

Als u belt, krijgt u eerst een medewerker van Zorgbelang Overijssel aan de telefoon. U kunt dan vragen naar Ingrid Nauta, de sociaal ombudsvrouw van Hardenberg.