NL-alert

Weet wat u moet doen bij een NL-Alert

Het alarmmiddel NL-Alert waarschuwt u bij acute noodsituaties. In een NL-Alert staat wat er aan de hand is, wat u moet doen en waar u meer informatie kunt vinden.

NL-Alerts ontvangt u gratis op uw mobiele telefoon. Daar hoeft u niets voor te doen. Als u een NL-Alert krijgt, maakt uw telefoon een hard alarmgeluid.

Ook worden NL-Alerts steeds meer op digitale reclameschermen en digitale reisinformatieschermen van het openbaar vervoer getoond. Ziet u een NL-Alert? Lees meteen het bericht, kom in actie en informeer anderen in uw omgeving.

Wanneer krijgt u een NL-Alert?

NL-Alert wordt ingezet bij levens- en gezondheidsbedreigende situaties, zoals een grote brand, terroristische aanslag of onverwacht noodweer.

NL-Alert testbericht

Ieder half jaar op de eerste maandag in juni en december zendt de overheid rond 12:00 uur een NL-Alert testbericht uit. In het bericht is duidelijk aangegeven dat het om een testbericht gaat. Met het NL-Alert testbericht kunt u ervaren hoe het is om een NL-Alert te ontvangen.

Lees meer informatie en veelgestelde vragen op de website van NL-Alert.

Aanmelden

Het gebruik van NL-Alert is gratis en anoniem. Bij NL-Alert is uw privacy gewaarborgd. Op de website van NL-Alert kunt u door middel van de instelhulp NL-Alert activeren op uw mobiele telefoon.