Burgernet

Een veilige gemeente: daar maken we ons allemaal sterk voor. In samenwerking met de politie, brandweer, Openbaar Ministerie en ondernemers werkt de gemeente aan veiligheid en leefbaarheid. Maar de belangrijkste partner bent ú! U kunt zelf een bijdrage leveren aan een prettige en leefbare woonomgeving. Meld u daarom aan voor Burgernet!

Aanmelden

U wordt Burgernetdeelnemer door zich aan te melden. Dat kan op 2 manieren:

  • U maakt gebruik van de Burgernetapp. Deze is gratis te downloaden via de Apple Store of via Google Play. Een voordeel van deze app is het gebruik van GPS. Hierdoor ontvangt u altijd Burgernetberichten over de plek waar u bent. De App is er voor alle smartphones.
  • Natuurlijk is Burgernet ook telefonisch bereikbaar. Medewerkers helpen u graag met uw aanmelding. Zij zijn op maandag tot en met vrijdag van 09.00-16.00 uur bereikbaar op het telefoonnummer 088 965 90 02.

Uw gegevens zijn veilig

Meldt u zich aan? Dan worden uw gegevens opgeslagen in het beveiligde netwerk van de politie. Uw persoons- en locatiegegevens worden alleen gebruikt voor de inzet van Burgernet. Deze gegevens worden niet gedeeld met derden.  Draag uw steentje bij: word deelnemer van Burgernet.

Burgernetactie

Vindt er een vermissing, overval of diefstal in uw omgeving plaats? In geval van een acute situatie ontvangt u een sms of spraakbericht op uw telefoon.

Als u getuige was van het incident of u beschikt over informatie belt u met 0800-0011. Heeft u de app gedownload? Dan kunt u via de 'Bel met de politie' knop rechtstreeks contact met de meldkamer opnemen. Bij beëindiging van de Burgernetactie ontvangt u een afloopbericht.

Burgernetmail

U kunt Burgernetmail vergelijken met een digitaal buurtonderzoek. Stelt u zich eens voor: uw buren waren een weekendje weg. Tijdens hun afwezigheid haalden inbrekers hun huis overhoop. Via Burgernetmail vraagt de politie Burgernetdeelnemers te reageren als zij iets hebben gezien. Hadden onbekenden ongebruikelijk veel interesse in het huis van uw buren? Vertelt uw onderbuikgevoel dat er iets niet in de haak is? Beschikt u misschien over camerabewaking? Laat het ons weten. 80% van de aanhoudingen is dankzij informatie van burgers.

Naast het digitaal buurtonderzoek ontvangt u ook tips hoe u kunt voorkomen dat u zelf slachtoffer wordt.

Op deze pagina