Parkeerboete of naheffing

Heeft u een parkeerboete of naheffing gekregen? Dan krijgt u een brief met details over de overtreding en het bijbehorende bedrag. Bent u zelf niet de eigenaar van het voertuig? Dan krijgt de eigenaar de brief.

Boete

U krijgt een boete als u bijvoorbeeld parkeert op de stoep. Of als u parkeert zonder vergunning terwijl u wel een vergunning nodig had. Maar ook voor andere situaties kunt u een boete krijgen.

Het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) zorgt dat de boete wordt betaald. Het Openbaar Ministerie behandelt de bezwaren boete.

Naheffing

Parkeert u uw voertuig op een plek voor betaald parkeren? Maar heeft u niet (genoeg) betaald? Dan krijgt u van de gemeente een naheffingsaanslag. De hoogte van dit bedrag ziet u op de brief die u thuisgestuurd krijgt. Als gemeente behandelen we ook de bezwaren op een naheffingsaanslag.

Bezwaar maken

Bent u het niet eens met de boete of naheffing? In de brief die u krijgt (of de eigenaar van het voertuig), leest u hoe u bezwaar kunt maken. Aan het eind van de brief staat hoe u contact op kunt nemen. En welke informatie u nodig heeft om bezwaar te maken.

Heeft u vragen over uw boete of naheffing?

  • Bel naar 088 965 43 08. Dit kan elke werkdag tussen 08.30 en 17.00 uur.
  • Mail naar boa@hardenberg.nl. Vermeld hierbij de datum, tijd, verbalisant (degene die de boete of naheffing heeft gemaakt) en uw kenteken.