Andere voertuigen parkeren

Zoekt u een parkeerplek voor uw motor? Of wilt u gebruik maken van een camperplaats? Of deze pagina leest u daar meer informatie over. Ook leest u meer informatie over het parkeren van fietsen bij de stationsgebieden.

U kunt uw motor op dezelfde plekken parkeren als een auto. Lees meer op de pagina over parkeerplekken*. Als u parkeert op een plek voor betaald parkeren dan moet u ook voor uw motor parkeergeld betalen.

Gratis parkeren met uw motor

U kunt uw motor ook op de stoep parkeren. Daar hoeft u géén parkeergeld te betalen. Officieel mag dit niet. Maar we geven geen boete als:

  • uw motor niet in de weg staat en
  • voetgangers en rolstoelgebruikers er geen last van hebben.

Let op:

  • Een motor met een zijspan mag u niet op de stoep parkeren.
  • Staat uw motor wel in de weg? Of zorgt deze voor een onveilige situatie? Dan krijgt u een boete.

*We adviseren om een parkeerlocatie zonder slagboom te gebruiken. Niet alle slagbomen werken goed bij andere voertuigen dan een auto. Heeft u problemen bij het in- of uitrijden, meld dit dan altijd via de intercom of bij Parkeerbeheer, Gedempte Haven 8. Zo kunnen we zorgen voor een juiste afstelling van de appratuur. 

We hebben in Hardenberg een camperplaats bij Park Kruserbrink aan de Parkweg 107 in Hardenberg. U kunt hier met een camper kamperen in een mooie en groene omgeving, dichtbij de gezelligheid van het centrum én met uitzicht op rivier de Vecht.

De camperplaats heeft ruime, groene camperplaatsen. Tegen betaling kunt u gebruik maken van vuilwaterstort, stroom en water. 

Kosten en verblijfsduur

  • U kunt de camperplaats gebruiken voor € 10 per 24 uur. 
  • U betaalt bij de automaat met pin. 
  • U kunt maximaal 3 dagen parkeren. 
  • Het is niet mogelijk om een camperplaats te reserveren.

Bij de stations van Gramsbergen, Hardenberg en Mariënberg staan veel stallingen waar u uw (brom-)fiets kunt parkeren. Staat uw fiets buiten de stalling? Dan kunnen we die weghalen. 

Lees meer over het parkeren van uw (brom-)fiets bij het stationsgebied.