Huisstijl

Met trots deel ik ons nieuwe logo van de gemeente Hardenberg met u. Vanaf nu herkent u ons aan dit nieuwe logo en onze nieuwe huisstijl.

Na meer dan 20 jaar nemen we afscheid van het groen-rode logo. Vooral omdat we het oude logo niet meer goed digitaal kunnen gebruiken. En we zijn als gemeente gegroeid en veranderd. Samen met inwoners, ondernemers, ambtenaren en de gemeenteraad hebben we dit nieuwe logo zorgvuldig gekozen. Op deze pagina leest u meer over ons nieuwe logo en onze huisstijl.

Ik hoop dat u net zo enthousiast bent over ons nieuwe logo als ik.

Maarten Offinga

Burgemeester

Zo was het

Zo herkent u ons nu

Het oude en nieuwe logo blijven in 2024 naast elkaar bestaan. U kunt post van ons krijgen en uitingen van ons zien met het oude en nieuwe logo. Dat doen we omdat we geen onnodige kosten willen maken. We maken bijvoorbeeld eerst oude voorraden briefpapier en enveloppen op. Voor het vervangen van het oude logo nemen we dit jaar de tijd. Tot 1 januari 2025 kunt u dus ons oude en ons nieuwe logo tegenkomen.

Vanaf 1 januari 2025 gebruiken we alleen nog het nieuwe logo.


Het nieuwe logo bestaat uit de woorden 'Gemeente' en 'Hardenberg' met ronde vormen. De rivieren de Reest en de Vecht zijn groen verbeeld in het logo. De rivieren verbinden zo de woorden ‘Gemeente’ en ‘Hardenberg’. Daarmee verbeeldt het logo de verbindingen tussen de stad, de kernen en het buitengebied.

Het nieuwe logo staat voor dynamiek, daadkracht, ondernemerschap en ontwikkeling. Maar ook voor toerisme, rust en ruimte. De ronde vormen en de zachte kleuren geven het logo een persoonlijk, menselijk en warm karakter.

Onze huisstijl verandert mee

Het logo is onderdeel van onze huisstijl. De huisstijl gaat ook over kleurgebruik, schrijfstijl en lettertype. Op basis van ons nieuwe logo hebben we ook een nieuwe huisstijl gemaakt. In de huisstijl gebruiken we kleuren waarmee we de belangrijkste kenmerken van de gemeente Hardenberg laten zien

We gebruiken de huisstijl bijvoorbeeld voor het gemeentenieuws in deze krant, onze brieven en voor folders of brochures. Binnenkort ziet ook onze website er anders uit.

Een zorgvuldig proces

We hebben een zorgvuldig proces gevolgd om tot ons nieuwe logo te komen. Inwoners, ondernemers, de gemeenteraad en ambtenaren dachten mee. Ze vertelden hoe ze tegen de gemeente aankijken en wat ze belangrijke kenmerken vinden. Op basis hiervan hebben we verschillende logo’s laten ontwerpen en om reacties gevraagd. We hebben alle meningen verzameld.

De meeste mensen vonden dit nieuwe logo het beste bij onze gemeente passen.  

Ons nieuwe logo opvragen

Werkt u met ons samen en gebruikt u ons logo ook? Neem dan contact op met uw vaste contactpersoon bij de gemeente om het nieuwe logo op te vragen. 

Of stuur een mail naar huisstijl@hardenberg.nl. Geef hierbij aan waar u het logo voor gaat gebruiken en welk bestandsformaat u nodig heeft. En een voorbeeld van hoe u het logo nu gebruikt.