Aanspreekpunt argrarische bedrijven

Bent u agrarisch ondernemer? En wilt u uitbreiden, of juist stoppen? Dan kunt u gebruikmaken van verschillende regelingen en mogelijkheden. We helpen u graag met informatie en advies.

Hardenberg heeft een groot buitengebied. De landbouw speelt daarin een grote rol. Deze agrarische sector is in beweging. Er komt veel op agrarische ondernemers af. De gemeente vindt het belangrijk dat het buitengebied leefbaar, aantrekkelijk en vitaal blijft. Daarom helpen we agrarische ondernemers die willen stoppen, uitbreiden of nieuwe activiteiten willen ondernemen.

Wilt u uitbreiden? Of stoppen met het bedrijf? Dan krijgt u te maken met verschillende organisaties en regels. We proberen u te helpen bij het vinden van de juiste regels en kansen. En brengent u graag in contact met bedrijven, kennis-/onderwijsinstellingen, en andere overheden.

Contact met de gemeente Hardenberg

Heeft u algemene vragen over het beleid van de gemeente Hardenberg voor de agrarische sector? Neem dan contact op met Mirjam Arends of Henk Heusinkveld via het mailadres agro@hardenberg.nl.

Heeft u vragen over de mogelijkheden die het bestemmingsplan biedt? Neem dan contact op met de Publieksdienst.

Ervencoach

Denkt u na over stoppen met uw agrarische bedrijf? Dan kunt u terecht bij de Ervencoach. De Ervencoach maakt u wegwijs in de verschillende regels die er zijn.

Meer informatie over de Ervencoach

Agro Carrousel

In de gemeente Hardenberg zijn er regelmatig bijeenkomsten voor agrarische ondernemers: de Agro carrousel. Wilt u hierover meer weten? Neem dan contact op met Diane Stap (contactpersoon) via dstap@stimuland.nl.