We ontwerpen samen een Gezonde Buurt in Kloosterhaar

25 april 2024

In Kloosterhaar zijn we bezig met het maken van een ‘Gezonde Buurt’. Zo creëren we, samen met inwoners, mooie plekken waar inwoners samen kunnen komen. De afgelopen maanden zijn we met verschillende doelgroepen in gesprek gegaan. Wat zijn mooie plekken? En waar kan het nog beter? Er zijn al veel mooie ideeën uit gekomen.

Het projectteam ging in gesprek met kinderen, jongeren en volwassenen. Verschillende doelgroepen met elk hun eigen wensen voor een fijne plek. Van een klimbos tot een blotevoetenpad en van een moestuin tot een praatbankje.  Genoeg ideeën om mee aan de slag te gaan!

 

We hebben een paar plekken gekozen

Er zijn al veel mooie plekken in Kloosterhaar. Omdat we niet overal bezig kunnen gaan, hebben we uiteindelijk drie plekken gekozen. Dit gaat om Sportpark de Polderhoek, de groenstrook met wadi’s aan de Randweg en de speelplek bij de Kleinhaar.

 

Van idee naar ontwerp

Met alle verzamelde ideeën van kinderen, jongeren en volwassenen gaan we eind 2024 meerdere plekken opknappen. Voor die tijd moeten we een goed ontwerp maken. Dit willen we samen met de inwoners doen. Daarom organiseren we ontwerpsessies. Tijdens zo’n sessie gaan we de ideeën verder uitwerken en wordt steeds meer duidelijk hoe de plekken er echt uit komen te zien.

 

De ontwerpsessies zijn op 1 mei

Tijdens die dag gaan we met de verschillende doelgroepen in gesprek. De kinderen van de bovenbouw van de basisschool mogen hun mooiste speelplek knutselen. Jongeren hebben vaak hele andere wensen voor een plek, dus gaan we ook met hen in gesprek. In de avond nodigen we de volwassenen uit om mee te denken over het ontwerp. Ook na deze dag geven we dit project samen met inwoners vorm. Naar verwachting steken we samen in het najaar de schop in de grond.

 

Programma ontwerpsessies op 1 mei

De kinderen zijn van 14.00 tot 15.30 uur welkom in de feesttent bij zwembad de Bargn's. Voor jongeren is er een bijeenkomst van 16.00 tot 17.00 uur in de voetbalkantine van VV Kloosterhaar. Volwassenen zijn welkom om mee te denken van 19.00 tot 21.00 uur, ook in de voetbalkantine van VV Kloosterhaar.

Let op: Per sessie is er maar plek voor 20 tot 30 personen. 

Meld u snel aan via gezondebuurten@hardenberg.nl .