Studenten van het Alfa-college versterken Energie Klusteam

7 mei 2024

Het Energie Klusteam doet kleine isolatieklussen bij mensen thuis. Studenten van het Alfa-college helpen het Klusteam daar nu bij. Dit doen zij voor het vak Burgerschap. Het Energieklusteam heeft zo iedere maandag hulp van twee handige studenten.

Studenten helpen het Energie Klusteam

Burgerschap op een actieve manier vormgegeven

De studenten zijn in dienst bij het Regionaal Techniek Centrum (RTC) en krijgen één dag in de week les van het Alfa-college. Als onderdeel van het vak Burgerschap lopen ze een dag mee met het Energieklusteam. Zo kunnen zij hun kwaliteiten inzetten voor mensen in Hardenberg. Het Klusteam is erg blij met deze hulp. “Het zijn enorm handige jongens,” vertelt hoofdklusser Dick Huisman. “En ze zijn ook echt gemotiveerd. Ook krijgen we heel positieve reacties van hen.”


Het is dankbaar werk

Thijmen Kootstra (BBL-student installatietechniek) en Hidde Stocker (BBL-student elektrotechniek) liepen een dag mee met het Klusteam. Thijmen: “We hoorden op de ochtend van hoofdklusser Dick Huisman wat we gingen doen. We verzamelden de benodigde spullen in de container en gingen op pad. We hebben in die ochtend twee adressen aangedaan.”

Hidde Stoker vult aan. “We hebben bij een mevrouw met kleine kinderen radiatorfolie en tochtstrips geplaatst. Daarna hebben we een andere mevrouw ook geholpen met radiatorfolie. Ze was heel blij. Het is dankbaar werk. Het is goed dat de gemeente zo helpt met woningen energiezuiniger maken.”

 

Wilt u hulp? 

Het Energieklusteam is onderdeel van de Stuw in samenwerking met de gemeente Hardenberg en Vechtdal Wonen. Meer informatie vindt u op de website van de Stuw. U kunt hulp van het Energie Klusteam aanvragen via e-mail: energieklus@destuw.nl of telefonisch:0523 – 267 478. De hulp van het Klusteam en de gebruikte materialen zijn gratis.