• Home
  • Nieuwsoverzicht
  • Praat mee over nieuwbouw in ‘t Refter tijdens een woonwensenavond op 13 maart

Praat mee over nieuwbouw in ‘t Refter tijdens een woonwensenavond op 13 maart

6 maart 2024

In woningbouwplan ‘t Refter in Sibculo is plek voor nieuwe woningen. De gemeente Hardenberg maakt hiervoor een plan. Voordat de gemeente dit plan verder uitwerkt, kunnen inwoners van Sibculo de plannen bekijken. En hierover meedenken en meepraten. Zodat in Sibculo de juiste woningen voor de juiste doelgroep komen. Op woensdag 13 maart om 19.30 uur is er een woonwensenavond in MFC De Horst.

In woningbouwplan ‘t Refter zijn in de afgelopen jaren verschillende soorten en typen woningen gebouwd. In ’t Refter is nog meer plek voor nieuwe woningen. De gemeente heeft hiervoor al een eerste schets gemaakt. Voordat de gemeente dit plan verder uitwerkt, wil de gemeente eerst weten aan wat voor type woningen op dit moment behoefte is in Sibculo.

 

Woonwensenavond op woensdag 13 maart

 

Inwoners van Sibculo kunnen hierover meedenken en meepraten tijdens de woonwensenavond op woensdag 13 maart 2024. De avond begint om 19.30 uur en vindt plaats in MFC De Horst (Schoolstraat 4, Sibculo).

 

Uitleg over de mogelijkheden in ‘t Refter

 

De avond begint met een centraal deel. Hier vertellen medewerkers van de gemeente over de mogelijkheden die er zijn in ‘t Refter. Aan de hand van de schets ziet u waar de woningen kunnen komen. En wat voor kavels en type woningen er mogelijk zijn.

 

Uw wensen en ideeën

 

In het tweede deel van de avond kunt u de schetsen bekijken en vragen stellen. Ook is er informatie over woningbouw voor starters, ouderen, levensloopbestendig bouwen of bouwen in collectief particulier opdrachtgeverschap. U kunt ook aangeven wat uw woonwensen en -ideeën zijn. Tijdens deze avond kunt u ook een vragenlijst invullen.

 

De gemeente gebruikt de informatie van deze avond om de plannen voor woningbouw in Sibculo verder uit te werken.