Koninklijke onderscheiding voor mevrouw Sophie Brink

1 juli 2024

Op zondagochtend 30 juni 2024 kreeg mevrouw Sophie Brink-Ankersmit uit Dedemsvaart een Koninklijke onderscheiding. Burgemeester Maarten Offinga van de gemeente Hardenberg reikte de onderscheiding uit na afloop van de kerkdienst in de Immanuel Kerk in Dedemsvaart.

In de kerkdienst werd stilgestaan bij het feit dat mevrouw Brink 50 jaar lang organist is in de kerk. Ook was ze secretaresse van de orgelcommissie, maakte ze de roosters voor de organisten en droeg ze haar steentje bij aan de bouw van een nieuw kerkorgel. Mevrouw Brink was ook lid van de muziekgroep van de kerk. En van de vrouwenvereniging Lidia. Ze hielp met de organisatie van bijeenkomsten om geld in te zamelen voor kerkelijke projecten.

Naast haar vrijwilligerswerk voor de kerk was mevrouw Brink ook vrijwillig actief bij woonzorgcentrum De Hulstkampen in Nieuwleusen. Ze organiseerde daar het zanguurtje. En was redacteur van het kwartaalblad.

Bij de Protestants Christelijke Ouderenbond (PCOB) Avereest was mevrouw secretaresse en daarna voorzitter. Ook verzorgde ze de nieuwsbrief.

Mevrouw Brink begeleidt op zondag 30 juni voor het laatst de kerkdienst op het orgel. Na de kerkdienst werd zij door burgemeester Offinga voor haar jarenlange inzet benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.