Gemeente werkt plannen voor recreatie rond de Kotermeerstal verder uit

26 april 2024

De gemeente Hardenberg werkt de plannen voor recreatie bij de Kotermeerstal concreet uit. De focus ligt daarbij op natuureducatie, ruimte voor planten en dieren en maatschappelijke activiteiten overdag. Dit sluit aan bij de uitkomsten van het onderzoek dat vorig jaar gedaan is naar de recreatieve mogelijkheden rond de Kotermeerstal. De gemeente werkt al aan een aantal verbeterpunten.

Vorig jaar zijn de recreatieve mogelijkheden rond de Kotermeerstal in Dedemsvaart onderzocht. Omwonenden, inwoners van Dedemsvaart, gebruikers en belangstellenden dachten mee. En vertelden wat hun voorkeur had. Ook Plaatselijk Belang Dedemsvaart was nauw betrokken. 

 

Uit het onderzoek kwamen meerdere scenario’s naar voren. De gemeenteraad van Hardenberg besprak de uitkomsten van het onderzoek begin dit jaar. En besloot om twee scenario’s te combineren en verder uit te werken. Het gaat om recreatie met focus op natuureducatie en ruimte voor planten en dieren in combinatie met maatschappelijke activiteiten overdag. Ook veel omwonenden en inwoners van Dedemsvaart hadden de voorkeur voor deze scenario’s. 

 

De gemeente Hardenberg werkt de recreatieve plannen voor de Kotermeerstal nu verder en concreet uit. Een gebiedsregisseur gaat hiervoor samen met de inwoners van Dedemsvaart aan de slag. Dat doet hij samen met inwoners en organisaties uit Dedemsvaart. Het is de bedoeling dat het ontwikkelplan nog dit jaar klaar is. 

 

Uit het onderzoek kwamen ook verbeterpunten naar voren. De gemeenteraad heeft geld beschikbaar gesteld om hiermee aan de slag te gaan. De gemeente is gestart met de uitvoering van de volgende punten, zodat het gebied rond de Kotermeerstal snel en zichtbaar verbetert. 

  • het verbeteren van de parkeerplaats;
  • het plaatsen van meer en grotere prullenbakken;
  • het plaatsen van picknickbanken;
  • het plaatsen van een watertappunt;
  • onderhoud van groen en het zandstrand;
  • vernieuwing van de informatievoorziening. 

In aanvulling op deze verbeterpunten zijn half maart al nieuwe bomen geplant. Hierdoor is de omgeving al een stuk groener geworden en is er meer schaduw langs het water. 

 

Lees meer op de pagina over de Kotermeerstal.