• Home
  • Nieuwsoverzicht
  • Eerste beeldvormende sessie gemeenteraad Hardenberg over recreatie en toerisme

Eerste beeldvormende sessie gemeenteraad Hardenberg over recreatie en toerisme

26 maart 2024

Sinds dit jaar vergadert de gemeenteraad Hardenberg volgens het BOB-model. BOB staat voor 'beeldvorming, oordeelvorming en besluitvorming'. Op dinsdag 2 april is de eerste beeldvormende sessie over ‘recreatie & toerisme’. Verschillende experts en ondernemers delen hun kennis en ervaringen hierover met de raadsleden.

De raad overhandigt na de sessie hun kijk op het onderwerp aan het college van burgemeester en wethouders. Zij kunnen dit gebruiken bij verdere uitwerking van plannen of beleid.

 

Komt u ook?

 

De bijeenkomst is vanaf 20.00 uur (inloop 19.30 uur) in RUIM (Nijverheidsstraat 7, Hardenberg). De sessie is openbaar. Geïnteresseerden zijn van harte welkom. Aanmelden is niet nodig.

 

Eerder betrokken in het proces

 

De beeldvormende sessie is ontstaan vanuit de raadswerkgroep 'bestuurlijke vernieuwing'. De raad wil namelijk eerder betrokken worden bij onderwerpen en besluiten. Zodat er ruimte is om informatie te verzamelen, vragen te stellen en een richting mee te geven aan het college. Ook wil de raad meer ruimte bieden voor participatie van inwoners en organisaties. En meer kennis uit de samenleving halen.

 

BOB, een beeldvormende sessie

 

Daar is de beeldvormende sessie voor. De raad bepaalt zelf het onderwerp, het programma en de locatie voor de sessie. En nodigt experts en anderen uit om hen te informeren. De sessies zijn daarnaast openbaar en voor iedereen bij te wonen.