De wegwerkzaamheden van komende weken

19 juni 2024

De komende week wordt gewerkt aan de J.C. Kellerlaan, het fietspad langs de Gramsbergerweg en de verlichting langs de Haardijk in Hardenberg. Ook het Rak in Dedemsvaart wordt binnenkort tijdelijk afgesloten voor werkzaamheden.

J.C. Kellerlaan

Let op! Vanaf 20 juni is de J.C. Kellerlaan tijdelijk afgesloten
Vanaf morgen, donderdag 20 juni, starten de werkzaamheden aan de J.C. Kellerlaan in Hardenberg. Daarvoor sluiten wij de weg tijdens de werkzaamheden in fases af. Vanaf donderdag avond 18:00 uur starten we met fase 1: het deel tussen de rotonde aan de Twenteweg en de kruising met de Energieweg. Vanaf maandag 24 juni start fase 2. 

Omleidingsroute fase 1: 20 tot en met 22 juni

Fase 1 gaat over het wegvak bij de Evenementenhal. De werkzaamheden duren bij dit deel tot en met zaterdagavond 22 juni. Voor al het doorgaande verkeer wordt een omleidingsroute ingesteld. Verkeer vanuit en naar de richting van Bergentheim wordt omgeleid via de Twenteweg, Haardijk en N34. Het gedeelte van de J.C. Kellerlaan vanaf de Parkweg-Gramsbergerweg tot aan de Jan Weitkamplaan is gewoon open. Verkeer uit de richting van de Duitslandweg kan omrijden via het industrieterrein: De Nieuwe Haven - Loswal - Nijverheidsstraat - Handelsstraat. Bestemmingsverkeer kan de werkzaamheden passeren, behalve tijdens de freeswerkzaamheden en het aanbrengen van het nieuwe asfalt. Dit gaat om de volgende momenten:

  • Donderdag 20 juni 18.00 – 01.00 uur: freeswerkzaamheden
  • Vrijdag 21 juni 18.00 – 2.00 uur: aanbrengen nieuwe deklaag
  • Zaterdag 22 juni 7.00 – 11.00 uur: aanbrengen markering

Omleidingsroute fase 2: 24 tot en met 28 juni

Fase 2 is het deel vanaf De Nieuwe Haven tot aan de brug over de Radewijkerbeek (vlak voor Wavin/DION). Dit wegvak wordt afgesloten. Voor het doorgaande verkeer wordt een omleidingsroute ingesteld. Het verkeer wordt in deze fase omgeleid via de rotondes bij de Duitslandweg en de Twenteweg, de Haardijk en de N34. Deze fase duurt tot en met vrijdag 28 juni. Ook tijdens deze fase kan bestemmingsverkeer de werkzaamheden passeren, behalve op de volgende momenten:

  • Dinsdag 25 juni: freeswerkzaamheden
  • Donderdag 27 juni: aanbrengen nieuwe deklaag
  • Vrijdag 28 juni: aanbrengen nieuwe deklaag (aansluitend markeringen)

Werkzaamheden aan fietspad Hardenbergerweg-Gramsbergerweg

Vanaf dinsdag 25 juni starten we met onderhoud aan het fietspad langs de Gramsbergerweg tussen Hardenberg en Gramsbergen. Het gaat om het gedeelte ter hoogte van de Meester Westerhofdijk (aan de rand van Baalder) en de Meester Brasweg (Loozen). Tussen deze 2 punten wordt het fietspad tijdelijk afgesloten. De werkzaamheden duren tot 9 juli.

Omleidingsroute

Fietsers vanuit Gramsbergen/Loozen worden omgeleid via de Schooldijk, Burgerkamp en Loozenweg. Aan het eind van de Loozenweg kunnen zij rechtsaf naar de Westeindigerdijk. Vervolgens kunnen zij linkaf de Beekweg op. Bij de spoorwegovergang aan de Floralaan kunnen fietsers weer het fietspad langs de Gramsbergerweg op.

Bestemmingsverkeer

Aanwonenden mogen de werkzaamheden passeren. Dit geldt ook voor de vuilnisophaaldienst en pakketbezorgers. Hierbij kan wel enige hinder ontstaan. De aannemer doet er alles aan om de overlast te beperken.


Vervangen verlichting aan de Haardijk in Hardenberg

Deze week worden de verlichting langs de Haardijk vervangen door duurzame LED-verlichting. Tussen 09.00 uur en 15.00 uur is er een rijdende afzetting. Daardoor kan er iets hinder ontstaan. De werkzaamheden worden uitgevoerd op 18 en 21 juni. Bij eventuele uitloop ook nog op 25 juni. 

Het vervangen van de verlichting bij de kruispunten op de Haardijk zal op een later moment worden gedaan. Dit is namelijk ingrijpender voor het verkeer. 


Binnenkort wegwerkzaamheden aan het Rak in Dedemsvaart

Op dinsdag 11 juli starten de werkzaamheden aan het Rak. Het gaat om het gedeelte van de kruising met de N377 tot aan de Langewijk. Dit wegvak wordt afgesloten. De werkzaamheden duren tot dinsdag 24 juli. 

Omleidingsroute doorgaand verkeer

Het doorgaande (auto)verkeer wordt omgeleid via de Langewijk en de Coevorderweg (N377). Landbouwverkeer wordt omgeleid via de Sponturfwijk, Mulderij en Zuidwolderstraat.

Bereikbaarheid aanliggende percelen

Te voet en met de fiets blijven aanliggende percelen altijd bereikbaar. Ook bestemmingsverkeer (zoals aanwonenden, de vuilnisophaaldienst en pakketbezorgers) kan de werkzaamheden passeren. De weg is tijdens het freeswerk en het aanbrengen van het nieuwe asfalt volledig afgesloten. Dit vindt plaats op 11, 15 en 16 juli. Aansluitend straat de aannemer de inritten opnieuw aan. En worden de bermen afgewerkt en ingezaaid.


De planning van deze werkzaamheden kan veranderen

Onze aannemer is afhankelijk van het weer om de werkzaamheden goed te kunnen uitvoeren. Als de planning wordt aangepast, wordt dit duidelijk aangegeven op de borden langs de weg. Voor alle updates kunt u het beste de app van Schagen Infra downloaden. Deze app is te downloaden via de App Store en de Play Store. 

Alle wegwerkzaamheden in beeld via Melvin

Alle verkeersproject en daarmee omleidingsroutes zijn ook te zien in Melvin. Op onze website staat een link. Als u hier op klikt, krijgt u gelijk een overzicht van alle wegwerkzaamheden in onze gemeente. Ga hiervoor naar: www.hardenberg.nl/veiligopweg.