Boomdeeldagen voor inwoners van gemeente Hardenberg

20 juni 2024

Er komen weer Boomdeeldagen aan! De provincie Overijssel, Landschap Overijssel en de gemeente Hardenberg delen in de winter bomen en bosplantsoenplanten uit. Inwoners kunnen met deze actie bomen en planten bestellen voor 25% van de totale kosten. De rest betalen de provincie en gemeente.

Bomen passend in het landschap

De Boomdeeldagen zijn voor iedereen die in het buitengebied van de gemeente woont, met een plek voor bomen en/of planten in een klein landschapselement of op het erf. U versterkt hiermee de lokale biodiversiteit en draagt bij aan de verbetering van het klimaat. De planten moeten ook passen bij de juiste landschapselementen van de gemeente. Zo wordt de landschapsstructuur in de provincie versterkt. 

Betaal 25% van de totale kosten

Inwoners kunnen tot met 31 juli online plantmateriaal aanvragen. Het gaat om meerdere inheemse bomen of bosplantsoen waarbij de eigenaar voor maximaal € 1.000 aan planten mag bestellen. De provincie en gemeente betalen hiervan 75%. U betaalt dus maximaal 250 euro. We hebben als gemeente een beperkt budget. We beoordelen aanvragen op volgorde van binnenkomst. Dus wees er snel bij!

In de winter kunt u de planten tijdens een Boomdeeldag ophalen. In onze gemeente is de Boomdeeldag op 14 december 2024. Meer informatie over deze actie leest u op www.iedereeneenboom.nl.