Beatrijs de Vries wordt gemeentesecretaris van Hardenberg

17 juni 2024

Beatrijs de Vries start op 1 september 2024 als gemeentesecretaris en algemeen directeur van de gemeente Hardenberg.

Beatrijs de Vries wordt gemeentesecretaris gemeente Hardenberg

De gemeente Hardenberg zocht een nieuwe gemeentesecretaris/algemeen directeur omdat de huidige gemeentesecretaris Ida Oostmeijer met pensioen gaat.

Beatrijs de Vries is 50 jaar en woont in Hengelo. Ze is getrouwd en heeft 3 zonen. Na haar studie bestuurskunde werkte ze bijna 30 jaar als ambtenaar bij verschillende gemeenten en overheidsorganisaties in Overijssel en Drenthe. Het laatste jaar werkte ze als programmamanager vluchtelingen bij de gemeente Hardenberg. Daarvoor was ze 6 jaar gemeentesecretaris/algemeen directeur bij de gemeente Coevorden. 

Als hoogste ambtenaar bij de gemeente Hardenberg wordt zij de eerste adviseur van het college van burgemeester en wethouders. De gemeentesecretaris is ook algemeen directeur van de ambtelijke organisatie. 

De gemeente Hardenberg zocht naar iemand die mensgericht is en vanuit verbinding en vertrouwen werkt. Iemand die het vizier net als de gemeente heeft gericht op ontwikkeling. En die de groei en bloei van de gemeente hand in hand laat lopen met de ontwikkeling van de organisatie. 

“Ik voel me thuis in Hardenberg”

Beatrijs de Vries: “In mijn rol als programmamanager heb ik al kennisgemaakt met deze mooie gemeente en de mensen die er werken. Ik zie een gemeente met een gezonde ambitie. Maar ook een autonome en ondernemende gemeente, met een energie waar ik blij van word. De omvang van de gemeente Hardenberg geeft ruimte om verder te kijken, zonder de Hardenbergse mentaliteit uit het oog te verliezen. Ik heb eerder gewerkt in Twente en Drenthe en voel me thuis in Hardenberg. Ik verheug me erop de rol van gemeentesecretaris/algemeen directeur weer te mogen vervullen. Voor mij gaat die rol om het verbinden van de samenleving, het bestuur en de organisatie. Vanuit het perspectief van onze dienstverlening naar inwoners en ondernemers maar ook in de regionale samenwerking.”

“Iemand die op z’n Hardenbergs vooruit kijkt”

Het college van burgemeester en wethouders is blij met de benoeming. Volgens burgemeester Maarten Offinga past Beatrijs de Vries goed in het profiel: “We zochten naar iemand die op z’n Hardenbergs vooruit kijkt, op z’n tijd durf toont en een tikkeltje eigenzinnig is. Maar ook iemand die zichtbaar, benaderbaar en toegankelijk is voor onze medewerkers. Diegene hebben we gevonden in de persoon van Beatrijs de Vries. We hebben in de afgelopen periode al kunnen ervaren hoe zij werkt. En ze heeft bewezen dat ze in onze organisatie past. Maar ook in de jaren daarvoor heeft ze haar sporen verdiend. We zijn dan ook blij dat Beatrijs deze stap maakt om samen met de gemeenteraad, het college en onze ambtenaren te werken aan de verdere groei en bloei van onze gemeente.”