Openbare laadpalen voor elektrische auto’s

We willen elektrisch rijden stimuleren. Inwoners, forenzen en werkenden uit de gemeente Hardenberg kunnen online een aanvraag indienen voor het plaatsen van een openbare laadpaal bij hun in de buurt. Zo wordt elektrisch rijden ook aantrekkelijk als u niet op uw eigen terrein een laadpaal kunt plaatsen.Openbare laadpaal aanvragen

Voor het plaatsen van openbare laadpalen werken we met partners. U kunt een openbare laadpaal aanvragen via www.laadpaalaanvragen-oost.nl

U kunt een openbare laadpaal aanvragen als:

  • U kunt geen laadpaal op uw eigen terrein plaatsen
  • Binnen 250 meter van uw woning is nog geen laadpaal en staat nog geen laadpaal gepland

Openbare laadpalen zonder aanvraag

We plaatsen elk jaar extra laadpalen om elektrisch rijden aan te moedigen. Dit doen wij op plekken waar wij verwachten dat de laadpalen veel gebruikt gaan worden. Het liefst op een locatie waar zowel bezoekers als inwoners er gebruik van kunnen maken. Denk bijvoorbeeld aan sportparken of winkelgebieden.


Bestaande oplaadpalen

In de gemeente staan al meerdere oplaadpalen voor elektrische auto’s. Op de website www.oplaadpalen.nl kunt u zien of er al laadpalen bij u in de buurt geplaatst zijn.

Voor het gebruik van laadpalen in de openbare ruimte heeft u een laadpas nodig. Op de website www.laadpas.com kunt u aanbieders van laadpassen met elkaar vergelijken en een laadpas aanvragen. 


Storing bij een openbare laadpaal

Openbare laadpalen worden beheerd door verschillende leveranciers. Is er een storing bij een openbare laadpaal? Dan staat er op de laadpaal zelf hoe u de storing kunt melden bij de leverancier.


Officiële besluiten op officiëlebekendmakingen.nl

De officiële besluiten vindt u op www.officielebekendmakingen.nl. Zoek dan op ‘Openbare laadvoorziening Hardenberg’. In deze besluiten staat ook hoe u uw zienswijze op deze besluiten kunt delen.

Contact

Wilt u meer informatie? De Publieksdienst helpt u graag. Neem contact met ons op via het online contactformulier.

Bel mij terug

Hebt u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen de gemeente Hardenberg? Meld u dan aan voor één van de nieuwsbrieven.