‘t Refter (Sibculo)

In Sibculo komen 24 nieuwe woningen in de nieuwe woonwijk 't Refter. Het bestemmingsplan dat de bouw van deze woningen mogelijk maakt is door de gemeenteraad vastgesteld en is nu onherroepelijk. De verkoop van kavels is gestart. De bouw van de woningen kan rond 1 juli 2022 starten.

Woonwijk 't Refter ligt aan de noordwestkant van Sibculo. Tegenover de Plashofstraat en langs de Gemeenteweg. In 't Refter wordt gebouwd voor gezinnen, voor starters op de woningmarkt en voor ouderen. In de eerste fase van ’t Refter is plek voor 24 nieuwe woningen.

Beschikbare kavels

De gemeente geeft in de 1e fase van ’t Refter 15 vrije kavels uit. Particulieren kunnen hier zelf een woning (laten) bouwen.

Het gaat om:

  • 3 kavels voor een vrijstaande woning, kavelprijs: € 195 per vierkante meter exclusief 21% btw (€ 235,95 inclusief BTW);
  • 10 kavels voor een twee-onder-een-kapwoning, kavelprijs: € 185 per vierkante meter exclusief 21% btw (€ 223,85 inclusief BTW).

Verkavelingsplan

U kunt de kavelkaart digitaal bekijken.

Regels erfafscheidingen

Elk dorp heeft zijn eigen uiterlijk (karakter). Wij proberen dat uiterlijk te houden in de nieuwbouw. Als u een kavel bouwt, dan moet u zich houden aan de regels voor erfafscheidingen. Zo past het goed bij het dorp.

Bekijk de regels voor erafscheidingen

Overige woningbouw in ‘t Refter

Vechtdal Wonen bouwt in ’t Refter een rij van 4 sociale huurwoningen. Ook worden er 5 rijwoningen voor senioren gebouwd. Twee kavels worden uitgegeven door een ontwikkelaar.

Ruimtelijke plannen

Het stedenbouwkundig plan geeft een beeld van hoe de nieuwe woonwijk er ongeveer uit gaat zien. U kunt het plan onderaan de pagina downloaden.

Het bestemmingsplan dat de bouw van woningen mogelijk maakt is onherroepelijk. 

Bekijk het bestemmingsplan op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. U kunt op deze site zoeken op plannummer NL.IMRO.0160.0000BP00372-VG01.

De regels en uitgangspunten voor vorm en architectuur, het kleur- en materiaalgebruik van de gevels en de kleur van het dak staan in het beeldkwaliteitsplan. Hierin staan ook aanwijzingen voor erfscheidingen, omdat deze het beeld van de buurt bepalen.​​​​​​

De welstandscommissie toetst uw bouwplan op deze regels. Dit doen zij als u de omgevingsvergunning aanvraagt.

Blijf op de hoogte

Wilt u dat we u op de hoogte houden? Mail ons dan op woonteam@hardenberg.nl.

Woonteam

Hebt u interesse in een bouwkavel in de gemeente Hardenberg? Voor ondersteuning bij het aankoopproces kunt u terecht bij het Woonteam.