‘t Refter (Sibculo)

In Sibculo komen 24 nieuwe woningen in de nieuwe woonwijk 't Refter. Het bestemmingsplan dat de bouw van deze woningen mogelijk maakt is door de gemeenteraad vastgesteld en is nu onherroepelijk. De verkoop van kavels is gestart. De bouw van de woningen kan rond 1 juli 2022 starten.

Woonwijk 't Refter ligt aan de noordwestkant van Sibculo. Tegenover de Plashofstraat en langs de Gemeenteweg. In 't Refter wordt gebouwd voor gezinnen, voor starters op de woningmarkt en voor ouderen. In de eerste fase van ’t Refter is plek voor 24 nieuwe woningen.

Beschikbare kavels

De gemeente geeft in de 1e fase van ’t Refter 15 vrije kavels uit. Particulieren kunnen hier zelf een woning (laten) bouwen.

Het gaat om:

  • 3 kavels voor een vrijstaande woning, kavelprijs: € 195 per vierkante meter exclusief 21% btw;
  • 10 kavels voor een twee-onder-een-kapwoning, kavelprijs: € 185 per vierkante meter exclusief 21% btw.

Verkavelingsplan

U kunt de kavelkaart digitaal bekijken.

Inschrijven voor een kavel

Inschrijven voor een kavel in ‘t Refter is mogelijk vanaf 10 februari 2022 via het inschrijfformulier.

U kunt het formulier onderaan deze pagina downloaden. Het inschrijfformulier is ook op te vragen bij het Woonteam door te bellen naar 14 0523 of door te mailen naar woonteam@hardenberg.nl.

De inschrijving sluit op 4 maart 2022 om 12.00 uur. Het volledig ingevulde inschrijfformulier moet dan bij de gemeente binnen zijn.

De eventuele loting en toewijzing van de kavels is gepland op woensdagavond 9 maart 2022. Inschrijvers ontvangen hiervoor een uitnodiging.

Planning

  • Vanaf 10 februari 2022 is het mogelijk om in te schrijven voor een kavel.
  • De inschrijving sluit op vrijdag 4 maart 2022 om 12.00 uur.
  • De loting/toewijzing van de kavels is op 9 maart 2022.
  • Vanaf het voorjaar tot aan de zomervakantie wordt het terrein bouwrijp gemaakt. 
  • De bouw van de eerste woningen kan rond 1 juli 2022 starten.

Overige woningbouw in ‘t Refter

Vechtdal Wonen bouwt in ’t Refter een rij van 4 sociale huurwoningen. Ook worden er 5 rijwoningen voor senioren gebouwd. Twee kavels worden uitgegeven door een ontwikkelaar.

Ruimtelijke plannen

Het stedenbouwkundig plan geeft een beeld van hoe de nieuwe woonwijk er ongeveer uit gaat zien. U kunt het plan onderaan de pagina downloaden.

Het bestemmingsplan dat de bouw van woningen mogelijk maakt is onherroepelijk. 

Bekijk het bestemmingsplan op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. U kunt op deze site zoeken op plannummer NL.IMRO.0160.0000BP00372-VG01.

De regels en uitgangspunten voor vorm en architectuur, het kleur- en materiaalgebruik van de gevels en de kleur van het dak staan in het beeldkwaliteitsplan. Hierin staan ook aanwijzingen voor erfscheidingen, omdat deze het beeld van de buurt bepalen.​​​​​​

De welstandscommissie toetst uw bouwplan op deze regels. Dit doen zij als u de omgevingsvergunning aanvraagt.

Blijf op de hoogte

Wilt u dat we u op de hoogte houden? Mail ons dan op woonteam@hardenberg.nl.

Woonteam

Heeft u interesse in een bouwkavel in de gemeente Hardenberg? Voor ondersteuning bij het aankoopproces kunt u terecht bij het Woonteam.