Marslanden II (Hardenberg)

Marslanden is een ruim opgezette woonwijk in Hardenberg met woningen op royale kavels. Je woont er in een complete, eigentijdse en veelzijdige wijk. In de directe omgeving van veel groen en water.

In Marslanden is het prettig wonen. De wijk heeft verschillende voorzieningen en winkels. Bovendien liggen het centrum van Hardenberg en de woonboulevard op loopafstand. Spelende kinderen en vriendelijke inwoners geven u een dorpsgevoel. Omzien naar elkaar is er heel gewoon. U voelt zich er al snel thuis.

Aan de noordkant van de bestaande woonwijk Marslanden wordt verder gebouwd. Tussen de Collendoornerdijk, de Havezateweg, de Eugenboersdijk en de N34. In totaal is hier ruimte voor 2.000 woningen.

Het nieuwe woongebied 'De Cirkel' is al klaar. Nu volgt het deelgebied Marshoogte. Hier komt in 2021 ruimte voor nieuwe woningen. Over de verschillende deelgebieden leest u meer verderop op deze pagina.


Deelgebied Marshoogte

In 2021 start de bouw van woningen in deelgebied Marshoogte. Hier komen ongeveer 150 woningen. Marshoogte ligt tussen het centrumgebied van Marslanden, gebied De Vlinder en de Plaggemarsweg.

Marshoogte bestaat uit vrije kavels, huurwoningen en woningen die projectmatig worden gebouwd. De woningen worden niet allemaal in één keer gebouwd. Dat gebeurt in fases.

Lees meer over het deelgebied Marshoogte


Deelgebied Havezate Es

Havezate Es ligt aan noordkant van de stad Hardenberg en vlakbij buurtschap Collendoorn. Je woont er buitengewoon mooi: landelijk en tussen het groen. Met alle voorzieningen van de stad in de buurt. In Havezate Es bouw je het huis van je dromen op een zeer ruime kavel.

De kavels zijn tussen de 600 en 2.200 vierkante meter groot. Je hebt er dus alle ruimte om een vrijstaand landhuis te bouwen. Of heeft jouw droomhuis het karakter van een boerderij? Jij bepaalt zelf hoe jouw droomhuis eruit komt te zien. De buurt wordt een mix van verschillende grote huizen in riante tuinen.

Je kunt je tussen 19 september en 21 inschrijven voor een kavel in de eerste fase van Havezate Es via www.havezate-es.nl.

Lees meer over het deelgebied Havezate Es


Deelgebied De Cirkel

De Cirkel ligt aan de noordoostkant van de Van Coeverdenstraat en grenst aan de bestaande woningen in Marslanden.  Alle gemeentelijke kavels zijn inmiddels in optie of verkocht.

Particulieren, woningcorporatie en ontwikkelaars bouwen er in totaal 190 woningen. Dit zijn ongeveer 14 vrijstaande woningen, 80 twee-onder-een-kapwoningen en 96 rijenwoningen.

Lees meer over het deelgebied De Cirkel


Aanvragen nutsvoorziening

U vraagt zelf een nutsvoorziening aan. Zoals elektriciteit, gas, warmte en water. Heeft uw nieuwe huis nog geen adres of postcode? Dan kunt u een voorlopige bouwaansluiting aanvragen. U geeft dan de meest dichtstbijzijnde postcode en huisnummer op. Bij de toevoeging van het huisnummer vult u in: nabij. U zet later zelf de voorlopige bouwaansluiting om naar permanente aansluiting.

U vraag een aansluiting aan op www.mijnaansluiting.nl. Hiervoor hebt u nodig:

  • Gegevens van de contactpersonen.
  • Welke aansluitingen u wilt. En welke capaciteit u nodig hebt.
  • Een plattegrond van het pand. Met daarop de plek van de meterkast.
  • De week waarin u de werkzaamheden bij voorkeur wilt laten uitvoeren.

Aardgasvrij bouwen

Nieuwbouwwoningen mogen met ingang van 1 juli 2018 niet meer worden aangesloten op het aardgasnet. Dit komt door een wijziging van de Gaswet.

Lees meer over deze maatregel


Op de hoogte blijven?

Hebt u belangstelling voor een kavel in Marslanden? En wilt u dat wij u op de hoogte houden? Stuur ons dan een mail: woonteam@hardenberg.nl.

Woonteam

Heeft u interesse in een bouwkavel in de gemeente Hardenberg? Voor ondersteuning bij het aankoopproces kunt u terecht bij het Woonteam.