Parkeerkaart voor gehandicapten

Kunt u minder dan 100 meter achter elkaar lopen en gebruikt u een (eigen) auto? Vraag dan een parkeerkaart voor gehandicapten aan. Hiermee parkeert u op algemene parkeerplaatsen voor gehandicapten.

De parkeerplaatsen voor gehandicapten zijn vaak dichtbij winkels, instellingen, artsenpraktijken en ziekenhuizen. 

Voor een parkeerkaart voor gehandicapten kunt u kiezen uit 3 verschillende kaarten.

Parkeren

In en rond het centrum van Hardenberg betaalt u om uw auto te parkeren. In dit gebied betaalt u ook voor het parkeren op een parkeerplaats voor gehandicapten. In sommige delen kunt u alleen parkeren met een vergunning. Waar u moet betalen of een vergunning nodig hebt, ziet u aan de borden.

Hebt u een parkeerkaart voor gehandicapten? Dan kunt u in blauwe zones maximaal 3 uur parkeren. Uw parkeerschijf moet hierbij ook duidelijk zichtbaar zijn.

Aanvragen

Wilt u een parkeerkaart voor gehandicapten aanvragen? Gebruik dan het onderstaande formulier. Na 6 tot 8 weken krijgt u een reactie op uw aanvraag.

Wat hebt u nodig?
Voor uw aanvraag hebt u 1 pasfoto nodig. Deze pasfoto neemt u mee als u de parkeerkaart voor gehandicapten bij ons ophaalt.

Medisch advies
We kunnen medisch advies vragen aan een onafhankelijk arts. Dat is nooit uw eigen huisarts. Wij doen dit altijd bij Argonaut Advies.

Met het medisch advies kijken we of we u een parkeerkaart voor gehandicapten kunnen geven. Vraagt u voor de 1e keer een parkeerkaart voor gehandicapten aan? Dan vragen we altijd medisch advies.

Wat kost het?

Het aanvragen van een parkeerkaart voor gehandicapten is gratis.

U raakt uw kaart kwijt? Geef het door!

Uw parkeerkaart voor gehandicapten staat in het Nationaal Parkeer Register (NPR). Het NPR is bedoeld om misbruik van parkeerkaarten voor gehandicapten tegen te gaan. Raakt u uw kaart kwijt? Of wordt deze gestolen? Geef het aan ons door. U kunt dan meteen een nieuwe kaart aanvragen.

De verloren of gestolen kaart wordt beƫindigd in het NPR. Meer informatie staat op de website van het Nationaal Parkeer Register.

Afspraak maken

Een product of dienst aanvragen? De medewerkers van de Publieksdienst helpen u graag. Maak voor uw bezoek eerst online een afspraak.

Contact

Wilt u meer informatie? De Publieksdienst helpt u graag. Neem contact met ons op via het online contactformulier.

Bel mij terug

Hebt u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.