Haven centrum Hardenberg

Vaarrecreanten kunnen van 1 april tot 1 november in Hardenberg aanleggen in de passantenhaven in het centrum. De haven is aangesloten op de Vecht. Het ligplaatstarief betaalt u met de Blue Water App. Voor het gebruik van de haven is een reglement opgesteld.

De haven in Hardenberg is bestemd voor de kleine recreatievaart. Op het terrein nabij de haven is elektra aanwezig. Vanuit de haven loopt u direct het centrum in.

De haven heeft verschillende zones. Deze zones zijn bestemd voor:

  • Passanten
  • Seizoenligplaatsen
  • Verhuur van boten en kano's

Op de plattegrond onderaan de pagina kunt u de indeling van de haven bekijken.

Seizoenligplaats huren
Voor een seizoenligplaats kunt u in de periode tussen 2 januari en 15 maart contact opnemen met de gemeente. De gemeente wijst dan een plaats aan waar u de boot mag neerleggen. Er zijn slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Havenreglement

Hoe u een plek in kan nemen in de haven, of in aanmerking kunt komen voor een verhuur- of seizoenplaats, is te lezen in het havenreglement.

TitelTypeGrootteDownload
Havenreglement PDF357 KBDownload

Kosten

  • Ligplaats voor minimaal 4 uur: € 1,25 per strekkende meter bootlengte per nacht (minimaal bedrag: € 6,25)
  • Ligplaats voor maximaal 4 uur: € 3
  • Seizoenligplaats 2019: € 30 per strekkende meter
  • Seizoenligplaats 2020: € 70 per strekkende meter

Voor de kosten voor een seizoenligplaats ontvangt u een factuur van de gemeente. De overige kosten kunt u betalen met de Blue Water App of met een pinpas bij de havenmeester.

De vermelde tarieven zijn inclusief BTW en elektra, maar exclusief toeristenbelasting.

Contact

Voor vragen rondom de haven kunt u terecht bij de havenmeester Jolke de Vries (Expedition Outdoor). De havenmeester controleert ook of u heeft betaald. De havenmeester is niet de hele dag aanwezig in de haven. Voor vragen kunt u bellen op het telefoonnummer 06 218 408 22.

Als u boten wilt verhuren in de haven, kunt u contact opnemen met de gemeente. Dit kan door middel van het online contactformulier.

Heeft u opmerkingen of goede tips voor ons? Laat het ons weten via het online contactformulier.

Klik om te vergrotenPlattegrond haven
TitelTypeGrootteDownload
Plattegrond PDF220 KBDownload

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Publieksdienst. U kunt hiervoor gebruikmaken van het online contactformulier.

Bel mij terug

Hebt u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen de gemeente Hardenberg? Meld u dan aan voor één van de nieuwsbrieven.