Haven centrum Hardenberg

De haven in Hardenberg heeft langs de wandelpromenade drijvende steigers met ongeveer 10 ligplekken voor passanten. De havenkom heeft steigers voor ruim 20 seizoenligplaatsen. Het precieze aantal ligplaatsen is afhankelijk van de grootte van de boten. In de haven zijn ook plekken voor boten voor de verhuur en de rondvaartboot.

In het havengebouw (gebouw Docks) vindt u onder meer het havenkantoor. Hier komen binnenkort ook sanitaire voorzieningen en een (af)wasruimte voor de vaarrecreanten. De exploitatie en beheer van de haven gebeurt door de Watersportvereniging Hardenberg. U kunt bellen met de havenmeester op 06 820 967 95.

Seizoenligplaatsen

Seizoenligplaatsen kunt u elk jaar tussen 1 april en 1 oktober gebruiken. De beschikbare plaatsen wijzen we met een loting toe. Elke 3 jaar loten we opnieuw.

Let op! Inschrijven voor een seizoenligplaats is in 2021 niet meer mogelijk.

Een vaste seizoenplaats kost € 68 per strekkende meter bootlengte per jaar. Bij een seizoenplaats hoort een lidmaatschap van de Watersportvereniging Hardenberg van € 10 per jaar.

Ligplaatsen voor passanten

Bezoekers die Hardenberg met hun bootje bezoeken, kunnen gebruik maken van de ligplaatsen voor passanten. Het liggeld bedraagt € 1,25 per strekkende meter bootlengte per nacht, met een minimale bootlengte van 5 meter (€ 6,25). Passanten krijgen een plek toegewezen door de havenmeester en betalen het liggeld via een app.

Havenreglement

Hoe u een plek in kan nemen in de haven, of in aanmerking kunt komen voor een verhuur- of seizoenplaats, is te lezen in het havenreglement.

Bekijk het havenreglement