Voor scholen en jongeren

De gemeenteraad maakt graag tijd vrij voor scholen en jongeren. Op deze pagina leest u wat wij voor u kunnen doen.Basisonderwijs

Speciaal voor groep 7 en 8 hebben wij het Democracityspel. Tijdens dit spel bouwen de kinderen samen hun stad. Zo leren ze meer over democratie en hoe een gemeente werkt. Het spel spelen we in de raadzaal van het gemeentehuis. En er zijn echte raadsleden aanwezig. Het duurt ongeveer 2 uur.

Lees meer over Democracity


Overig onderwijs

Wij vinden het fijn om jongeren meer te vertellen over democratie, de gemeente en de gemeenteraad. We hebben hiervoor geen vast programma. Maar overleggen graag met u als docent de mogelijkheden. Neem gerust contact met ons op. Hieronder leest u een aantal voorbeelden. 

Politieke Markt

Elk jaar organiseren we een Politieke Markt met De Zeven Linden uit Dedemsvaart. Tijdens de markt spreken leerlingen met raadsleden over onderwerpen die voor jongeren belangrijk zijn. Zoals wonen voor jongeren en gezondheid. 

Democracity

Het Democracityspel spelen we met het basisonderwijs. Maar is in een aangepaste versie ook geschikt voor Praktijkonderwijs (vo) en Entree-onderwijs.


Jongerenadviesraad - JAR

We zijn we bezig met het oprichten van een jongerenadviesraad (JAR). In deze raad komen jongeren (14-24 jaar oud) uit de gemeente Hardenberg die graag willen meedenken en meepraten met de gemeente. Zij geven gevraagd en ongevraagd advies. Hoe we dit precies gaan doen, gaan we samen ontdekken.

Doe jij mee?

Er is al een groep van 8 enthousiaste jongeren die zich hebben aangemeld. Maar er is plek voor meer. Wil jij je ook graag aansluiten bij de JAR? Bel of app dan met 06 11 01 01 97 of stuur een mailtje naar griffie@hardenberg.nl 

Als je meedoet krijg je ook verschillende trainingen.

Lees ook het interview van JAR-leden Felien en Julia in De Stentor. 

Begeleiding

De jongerenadviesraad wordt begeleid door jongerenwerkers van De Stuw. Samen met een vaste groep raadsleden en de griffie.


Contact

Voor alle mogelijkheden en vragen over ons aanbod voor scholen en jongeren kunt u contact opnemen met Odette Anbergen van de griffie via odette.anbergen@hardenberg.nl

 

 

 

Contact

Voor alle mogelijkheden en vragen over ons aanbod voor scholen en jongeren kunt u contact opnemen met Odette Anbergen van de griffie via odette.anbergen@hardenberg.nl