Betalen aanslag

U betaalt uw belastingaanslag met een automatische incasso. Of u maakt het geld zelf over. Ook kunt u een betalingsregeling aanvragen. Of vragen om uitstel van betaling.

Met een automatische incasso betaalt u de belastingaanslag in maximaal 10 maandelijkse termijnen. Met uw DigiD geeft u online een machtiging af. Gaf u ons vorig jaar al een machtiging? Dan hoeft u dit niet nog een keer te doen. Wilt u uw rekening(nummer) wijzigen? Doe dat onder ‘Automatische incasso starten, wijzigen of stopzetten

Zelf overmaken

Maakt u het geld liever zelf over? Dan betaalt u de aanslag in 2 termijnen. Minimaal de helft van het totale bedrag betaalt u vóór de 1e vervaldag. Het rekeningnummer staat op het aanslagbiljet. Vermeld bij betaling het aanslagnummer.

Ik heb een herinnering of aanmaning gekregen

Heeft u een betalingsherinnering of aanmaning gekregen voor de gemeentebelasting? Dan hebben wij uw betaling nog niet ontvangen.

Misschien heeft u de aanslag van de gemeentebelasting niet per post gekregen. Dat kan als u de berichtenbox van MijnOverheid al eens hebt aangezet. Via MijnOverheid logt u in met DigiD om de aanslag te bekijken.

Wilt u een betalingsregeling afspreken? Vul dan het online formulier in. Doe dit zo snel mogelijk om extra kosten te voorkomen.

Betaal op tijd

Zorg ervoor dat u op tijd betaalt. Op de vervaldag moet het bedrag op onze rekening staan. 

Betaalt u te laat? Dan krijgt u een aanmaning. Een aanmaning kost minimaal € 9. Na de aanmaning volgt een dwangbevel. Een dwangbevel kost minimaal € 49. Heeft u na het dwangbevel nog niet betaald? Dan leggen we beslag op uw inkomen of bezittingen. Laat het niet zo ver komen.

Betaalmogelijkheiden

Met een automatische incasso betaalt u de aanslag in maximaal 10 maandelijkse termijnen. De 1e termijn is in maart. De laatste in december.

Is uw aanslag minder dan € 100 of meer dan € 2.000? Dan schrijven wij dit in 2 termijnen af.

Via onderstaande knop kunt u met uw DigiD een machtiging starten of stopzetten. Of uw rekeningnummer veranderen. Gaf u ons vorig jaar al een machtiging? Dan hoeft u dit niet nog een keer te doen. 

Machtiging doorgeven

Lukt het niet om de belastingaanslag te betalen? Vraag dan een betalingsregeling aan. U betaalt dan het bedrag in een aantal door u gekozen termijnen.

Regeling aanvragen

U kunt ook een regeling aanvragen met DigiD of eHerkenning. Een paar van uw gegevens staan dan al ingevuld.

Wilt u uw belastingaanslag later betalen? Vraag dan uitstel van betaling aan.

Uitstel aanvragen

U kunt ook uitstel aanvragen met DigiD of eHerkenning. Een paar van uw gegevens staan dan al ingevuld.