Woongebied Sluis V (Balkbrug)

Sluis V ligt aan de zuidwestkant van Balkbrug aan de rand van het dorp en ten zuiden van de N377. In totaal is er de komende jaren ruimte voor 85 woningen.

De stedenbouwkundige opzet van het plan sluit aan bij de bestaande structuren in Balkbrug met lintbebouwing en diversiteit in architectuur.
 
Daarnaast is er in het woningbouwplan veel aandacht voor parkeren en groen, met een wadi voor de opvang van overtollig water die ook als speelruimte gebruikt kan worden. De bestaande eiken in het verlengde van de Boslaan blijven staan. Er worden nieuwe bomen geplant zodat de oude laan ook weer de uitstraling krijgt van een laan. De wijk wordt ontsloten op de Zwolseweg en de Eerste Schansweg.

De gemeente geeft kavels uit voor een vrijstaande of twee-onder-een-kapwoning in Sluis V.

Prijzen

  • Vrijstaand: € 200 per m2 (exclusief btw)

Bekijk een overzicht van beschikbare kavels via de digitale kavelkaart.

Documenten

Titel Type Grootte Download
Verkavelingsplan.pdf PDF 462 KB Download (Verkavelingsplan 2e fase *)

* Voor het actuele aanbod per kern dient u de kavelkaart te raadplegen. Het verkavelingsplan geeft het plan weer zoals deze in het bestemmingsplan is vastgelegd.

Aardgasvrij bouwen

Nieuwbouwwoningen mogen met ingang van 1 juli 2018 niet meer worden aangesloten op het aardgasnet. Dit komt door een wijziging van de Gaswet.

Lees meer over deze maatregel

Woonteam

Hebt u interesse in een bouwkavel in de gemeente Hardenberg? Voor ondersteuning bij het aankoopproces kunt u terecht bij het Woonteam.