Burgemeester wandelt de Route 29

Burgemeester Maarten Offinga wandelt sinds januari 2022 de Route 29. Hij wandelt dan elke maand door een van de 29 kernen in de gemeente. Inwoners zijn welkom om een stukje mee te wandelen en te laten zien wat hun kern bijzonder maakt. Ook tips en ideeën zijn welkom! 

Maarten Offinga is in september 2020 begonnen als burgemeester, vlak voor de tweede coronagolf. Daardoor kon hij niet naar de inwoners toe en kennismaken met de kernen zoals hij dat graag had willen doen. Hij heeft inwoners toen uitgenodigd met hem te gaan wandelen. Want dat kon wél. Dat beviel zo goed dat Maarten Offinga besloot om in januari 2022 te starten met de Route 29. Elke maand wandelt hij door een of meerdere kernen. Dat doet hij meestal op een donderdagmiddag.

Maarten Offinga: “Ik hoop dat mensen een stukje met mij mee willen wandelen en tijdens de wandeling laten zien en vertellen wat hun woonomgeving bijzonder maakt. Ik kijk er bijzonder naar uit om de gemeente Hardenberg op deze manier verder te ontdekken!”

Programma 2023

Het programma voor 2023 ziet er als volgt uit:

Het programma voor 2022 zag er als volgt uit:

Wandel mee of meld tips en activiteiten aan

Wie een stukje mee wil wandelen, een bijzondere plek wil laten zien of een onderwerp dat speelt in een van deze kernen wil bespreken kan zich aanmelden. Ook tips of ideeën voor plekken die de burgemeester zeker moet bezoeken zijn welkom. Of een tip over iemand met een bijzonder verhaal.

Aanmelden Route 29

Aanmelden Route 29

Videoverslag

Van elke wandeling maken we een videoverslag. Die kunt u straks op deze pagina en op onze sociale mediakanalen bekijken.

Aflevering 16: Gramsbergen


Aflevering 15: Holthone, Anerveen, Ane, Anevelde


Aflevering 14: De Krim


Aflevering 13: Slagharen en Schuinesloot


Aflevering 12: Lutten


Aflevering 11: Balkbrug / (Oud-)Avereest


Aflevering 10: Dedemsvaart


Aflevering 9: Collendoorn, Heemserveen en Rheezerveen


Aflevering 8: Hardenberg - Heemse en Marslanden


Aflevering 7: Bergentheim, Oud-Bergentheim, Brucht, Gouden Ploeg


Aflevering 6: Diffelen en Rheeze


Aflevering 5: Mariënberg


Aflevering 4: Sibculo


Aflevering 3: Kloosterhaar


Aflevering 2: Ebbenbroek/Bruchterveld


Aflevering 1: Radewijk, Hoogenweg & Venebrugge