Weekmarkten

In de gemeente Hardenberg wordt op iedere maandag en woensdag een weekmarkt gehouden van 08.00 tot 13.00 uur. Als u een standplaats wilt op de markt van Hardenberg of Dedemsvaart, dan kunt u de mogelijkheden bespreken met de marktmeester.

Weekmarkt in de kern Hardenberg
In Hardenberg wordt op iedere maandagochtend de weekmarkt gehouden van 08.00 tot 13.00 uur. De Hardenbergse markt telt ongeveer dertig standplaatshouders. De markt trekt bezoekers die van over de provinciale en landsgrenzen komen.

Weekmarkt in Dedemsvaart
De weekmarkt in Dedemsvaart wordt gehouden op woensdag van 08.00 tot 13.00 uur. Het is een kleine maar aantrekkelijke markt met zo'n twaalf marktkooplieden. Het marktterrein ligt in het gezellige centrum. Een bezoek aan de markt is dus goed te combineren met een bezoek aan het winkelcentrum.

Standplaatsen
In Hardenberg is het mogelijk om kramen te huren via een marktkraamverhuurder. Het marktgeld hangt af van de lengte van de standplaats. De diepte van de standplaats is ongeveer drie meter. Tijdens de markttijden worden auto's niet toegelaten.

De Dedemsvaartse markt kent alleen standplaatshouders met een eigen kraam of eigen verkoopwagen. Ook hier is de  diepte van de standplaats ongeveer drie meter. Deze markt heeft een branchepatroon. Een beperkt aantal kramen/wagens van iedere branche wordt op deze markt toegelaten.

Voorwaarden deelname markt:

  • Alleen natuurlijke personen worden als standplaatshouder op de markt toegelaten.
  • U bent ingeschreven bij de Kamer van Koophandel in uw regio.
  • U bent voldoende verzekerd.
  • U tekent een verklaring dat ambulante handel uw hoofdberoep is.

Deze en andere afspraken zijn vastgelegd in het vent- en standplaatsenbeleid (PDF, 1,6 MB).

Marktmeester
Voor meer informatie over een plaats op de markt kunt u terecht bij Jan Zweers (Marktmeester). Hij is bereikbaar via het telefoonnummer 06 302 267 73 of e-mailadres Jan.Zweers@hardenberg.nl.

Afspraak maken

Een product of dienst aanvragen? De medewerkers van de Publieksdienst helpen u graag. Maak voor uw bezoek eerst online een afspraak.

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Publieksdienst. U kunt hiervoor gebruikmaken van het digitale contactformulier.

Bel mij terug

Heeft u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.