Campagne 'Gemeente Hardenberg Kleurt Groen' roept inwoners op tuin klimaatbestendig te maken

Gemeente Hardenberg start een campagne om inwoners aan te moedigen hun eigen tuinen en terreinen klimaatbestendig in te richten. Onderdeel van de campagne ‘Gemeente Hardenberg kleurt groen’ is de Groene subsidie. Inwoners en ondernemers kunnen deze financiële hulp aanvragen voor bijvoorbeeld groene daken, groene gevels en regentonnen.

Erwin Wermink (Wildkamp Hardenberg) en wethouder Alwin te Rietstap overhandigen een regenton aan Berjan Bruggink.

We hebben vaker te maken met harde regenbuien en lange perioden van droogte. Daarom moeten we onze omgeving aanpassen aan het veranderende klimaat. Gemeente Hardenberg wil samen met alle inwoners, ondernemers en organisaties werken aan een klimaatrobuuste en biodiverse leefomgeving.

Iedereen kan actie ondernemen

"Met de 'Gemeente Hardenberg Kleurt Groen'-campagne willen we iedereen aanmoedigen actie te ondernemen,” zegt wethouder te Rietstap. “Zo helpt bijvoorbeeld meer groen op en rond onze woningen om regenwater beter op te vangen en het zorgt voor verkoeling tijdens hitte. Bovendien zorgen planten en bomen ook voor meer biodiversiteit."

Subsidie voor regentonnen en andere maatregelen

Bij de start van de campagne gaf wethouder Alwin te Rietstap de eerste regenton, gesponsord door Wildkamp Hardenberg, aan een enthousiaste inwoner. Een regenton plaatsen is een simpele maar effectieve manier om regenwater op te vangen. Daarnaast is het één van de maatregelen die inwoners kunnen aanvragen voor subsidie. Ook kunnen buren samen een aanvraag doen.

Kijk voor meer informatie op www.hardenberg.nl/groenesubsidie   

Bewustwording over klimaat en biodiversiteit

Om de bewustwording over de noodzaak van een klimaatadaptieve leefomgeving te vergroten zal de gemeente verschillende activiteiten organiseren. De campagne ‘Gemeente Hardenberg kleurt groen’ komt voort uit het meerjarig programma klimaat, water en biodiversiteit.

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.