Kwijtschelding

Hebt u een laag inkomen en weinig vermogen? Vraag dan kwijtschelding aan. Dan betaalt u geen of minder belasting. Er zijn misschien wel meer mogelijkheden dan u denkt.

Kwijtschelding aanvragen kan voor de onderstaande belastingen en heffingen. De link naar het aanvraagformulier staat op deze pagina.

  • Afvalstoffenheffing
  • Rioolheffing huizen
  • Ozb
  • In de gemeente Hardenberg betaalt u sinds 2023 geen hondenbelasting meer

Kreeg u vorig jaar al kwijtschelding nadat u dit had aangevraagd? Dan krijgt u dit jaar automatisch bericht.

Let op: Kwijtschelding voor belastingen van het waterschap vraagt u aan bij het GBLT.

Kwijtschelding aanvragen met DigiD

Wilt u kwijtschelding aanvragen? Lees de uitgebreide toelichting. U vraagt de kwijtschelding makkelijk aan met DigiD via de groene knop.

Aanvragen zonder DigiD

U kunt ook kwijtschelding aanvragen zonder DigiD. U vult uw gegevens dan zelf in.

Hulp bij invullen

Hulp nodig bij het invullen? Neem gerust contact met ons op. We helpen u graag. We controleren meteen of alles compleet is.

Berekening kwijtschelding

Belangrijk bij kwijtschelding is wat u kunt betalen. We berekenen dit door uw inkomen te verminderen met bepaalde lasten. Denk aan de eigen bijdrage voor de ziektekostenverzekering en de woonlasten.

We vergelijken wat u kunt betalen met de normbedragen. Deze normbedragen hangen af van hoe uw gezin eruit ziet en hoe oud u bent. Is wat u kunt betalen lager dan het normbedrag? Dan krijgt u (voor een deel) kwijtschelding.

Contact

Hebt u een vraag over de WOZ-waarde? Ziet u onjuistheden? Of bent u het niet eens met de vastgestelde WOZ-waarde? Meestal is uw vraag of de onjuistheid snel op te lossen. Neem contact met ons op.

Uw aanslag betalen

U betaalt uw belastingaanslag met een automatische incasso. Of u maakt het geld zelf over. Ook kunt u een betalingsregeling aanvragen. Of vragen om uitstel van betaling. Bekijk de mogelijkheden.