Maak van uw straat een Kinderstraat

Als u uw kinderen de ruimte wilt geven om te spelen, kunt u van uw straat een Kinderstraat maken. Minimaal vier keer per jaar kunt u dan uw straat afsluiten voor verkeer.

Met het instellen van een Kinderstraat wil de gemeente kinderen de ruimte geven om vlakbij huis veilig en zorgeloos te kunnen spelen.

Voor het gebruik van een Kinderstraat kan een deel van de straat minimaal vier keer per jaar voor een paar uur worden afgesloten voor het verkeer. In de straat kan dan ook niet worden geparkeerd. De woningen in de straat blijven wel gewoon bereikbaar voor nood- en hulpdiensten.

Aanvragen

U kunt kosteloos een aanvraag indienen voor een Kinderstraat. U kunt ook eerst contact opnemen met de gemeente via het telefoonnummer 0523 289 261. Als er subsidie beschikbaar is om uw aanvraag goed te keuren, volgt een gesprek met de gemeente.

Tijdens dit gesprek worden de voorwaarden met u besproken. Hierna wordt bepaald of uw straat een Kinderstraat kan worden.

Activiteiten

U richt zelf uw Kinderstraat in. Zo bepaalt u, in overleg met de gemeente, welke dagen de Kinderstraat actief is en welke activiteiten er tijdens deze dagen worden gehouden.

De gemeente kan u hierbij op de volgende manieren ondersteunen:

  • Aanleveren hekken om de straat af te sluiten;
  • Aanleveren kinderstraatbord;
  • Beschikbaar stellen van promotiemateriaal;
  • Beschikbaar stellen van een klein activiteitenbudget.

Contact

Wilt u meer informatie? De Publieksdienst helpt u graag. Neem contact met ons op via het online contactformulier.

Bel mij terug

Hebt u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen de gemeente Hardenberg? Meld u dan aan voor één van de nieuwsbrieven.