Oudere berichten

Op deze pagina leest u oudere berichten van de gemeenteraad.


12 dec 2023 - Vanaf januari 2024 vergadert de gemeenteraad anders

Dan vergadert de gemeenteraad volgens het BOB-model. BOB betekent beeldvorming, oordeelvorming en besluitvorming. De raadsvergaderingen gaan naar 1 x per 3 weken. En we introduceren een 'Beeldvormende sessie'. 

Lees meer

11 dec 2023 - Vergaderschema 2024

Het vergaderschema voor 2024 is bekend. U vindt het schema hier

01 dec - Raadsleden bezoeken Urenco

Een aantal raadsleden bracht op 1 december een bezoek aan Urenco in Almelo. Ze kregen meer informatie over de activiteiten van Urenco, en over zogenaamde Smart Modular Reactors (kleine kernreactoren). Ook werd de groep rondgeleid door de fabriek. Een interessante bijeenkomst over een bijzonder onderwerp. 

28 nov - Leerlingen Be-Tween spelen Democracity

16 leerlingen van groep 7/8 speelden het Democracityspel in het gemeentehuis. De kinderen richtten in groepjes hun eigen politieke partij op. Er was een partij speciaal voor kinderen, en een partij voor het milieu en de natuur. De leerlingen gingen aan de slag met wat er allemaal in hun stad moest komen. Ze leerden om uit te leggen waarom ze het belangrijk vonden. Ook werd er gestemd op elkaars keuzes. Na afloop konden de kinderen nog vragen stellen aan raadslid Romano Boshove. 

07 nov - Raad keurt begroting 2024 goed

Tijdens de vergadering van 7 november ging de raad akkoord met de Begroting 2024. In de Begroting staat welke plannen de gemeente voor het volgende jaar heeft en wat die plannen kosten. De gemeenteraad beslist of ze akkoord gaat met de begroting. En dus ook of de plannen door kunnen gaan zoals het college dat wil. 

 

07 nov - Gemeenteraad benoemt wethouder Alwin Mussche

Met 30 stemmen voor en 3 stemmen tegen werd Alwin Mussche benoemd als nieuwe wethouder voor OpKoers.nu. Alwin Mussche was hiervoor wethouder in de gemeente Staphorst. Hij gaat zich met deze onderwerpen bezig houden in Hardenberg.  

27 sep - Basisschool Windesheim uit Sibculo speelt Democracity

Groep 8 van basisschool Windesheim speelde Democracity in de raadzaal. Democracity is een spel waarin kinderen kennis maken met democratie door samen een stad te bouwen. De kinderen richtten hun eigen politieke partij op. Er was bijvoorbeeld een partij die voor het milieu en de natuur was. En een andere partij was er vooral voor de boeren. De kinderen leerden uitleggen wat er in hun stad moest komen en waarom. En er werd gestemd. Na afloop konden de kinderen nog vragen stellen aan raadslid Erik Volkers die het spel mede-begeleidde. 

26 sep - Afscheid en benoeming van raadsleden

Raadsleden Arsanio Wiet van de PvdA en Falco Bruinsma van OpKoers.nu namen op 26 september afscheid als raadslid. Wiet kon zijn raadsewerk niet meer goed combineren met zijn werk en andere maatschappelijke activiteiten. Bruinsma verhuist naar een andere gemeente. Gilberd Hofsink (PvdA) en Wilfred Brommer (OpKoers.nu) werden benoemd als nieuwe raadsleden. Nieuwe schaduwfractieleden zijn Erika Kloekhorst (PvdA), Hilko Odink (OpKoers.nu) en d Manon Toonen (D66). 

08 sep - Start politiek seizoen met bezoek aan GETEC Emmen

Het politieke seizoen startte na de zomer met een bezoek aan het GETEC Bedrijvenpark in Emmen. GETEC heeft een unieke visie op energie en verzorgt de energielevering voor de bedrijven op het terrein. Na een presentatie door de parkmanager kregen de raadsleden een rondleiding op het bedrijvenpark. Er werd stilgestaan bij de verschillende energievoorzieningen en waterstof in het bijzonder.

18 juli - Zomervakantie tot 5 september

De zomervakantie is begonnen voor de raadsleden. Vandaag was de laatste raadsvergadering voor de vakantie. Op dinsdag 5 september start de raad weer met een oriënterende ronde. Tijdens de vakantieperiode is de griffie te bereiken per mail: griffie@hardenberg.nl

18 juli - Arsanio Wiet stopt als raadslid in Hardenberg voor de Partij van de Arbeid

Arsanio Wiet stopt als raadslid voor de PvdA. Dat maakte hij bekend tijdens de raadsvergadering van 18 juli. Zijn opvolger wordt Gilberd Hofsink, die op dit moment schaduwfractielid is voor de partij. Arsanio neemt officieel afscheid tijdens de raadsvergadering van 26 september 2023.

Lees verder

15 juli - Democracityspel voor groep 7 en 8

Kinderen uit groep 7 en 8 mogen met hun klas het Democracityspel komen spelen in de raadzaal. Tijdens het spel bouwen kinderen hun eigen stad en leren ze over democratie en de gemeenteraad. Het spel duurt 2 uur. Bent u docent en geïnteresseerd om met uw klas langs te komen? Neem contact op met Odette Anbergen via 14 0523 of odette.anbergen@hardenberg.nl