Wandelen in Hardenberg

Met 600 kilometer aan hoogwaardige wandelroute is de gemeente Hardenberg bij uitstek geschikt om te wandelen. Juist daarom is de gemeente ook genomineerd als Wandelgemeente van het jaar 2014.

De wandelkrant 'Te voet' beoordeelt ieder jaar de wandelmogelijkheden in gemeenten in Nederland. Na de voorronden zijn dit jaar Eersel, Geldermalsen en Hardenberg genomineerd. Deze gemeenten blijken in de praktijk extra wandelvriendelijk. Uiteindelijk is de gemeente Hardenberg als tweede geëindigd.

Zelf beleven?

In de gemeente Hardenberg werd door de wandelkrant 'Te voet' de wandelroute Rondom Rheeze beoordeeld. Wilt u zelf de genomineerde route lopen? Trek de wandelschoenen aan en loop met onderstaande kaart in de hand op een andere dag door de gevarieerde route.

Routekaart Rondom Rheeze met omschrijving (PDF, 6,3 MB)
Routekaart Rondom Rheeze (PDF, 1,5 MB)

Wandeltips

Vanaf één van de Toeristisch Overstap Punten kunt u de wijde omgeving intrekken voor lange wandeltochten. Dat kan alleen, maar dat kan ook met een gids, met kids, of met stokken. Lees de leukste wandeltips.

Wandelnetwerk Vechtdal en Reestdal

Verspreid over de gemeente Hardenberg zijn een groot aantal wandelroutes aan elkaar gekoppeld in het Wandelnetwerk Vechtdal en Reestdal. Daarmee is Hardenberg een echte wandelgemeente.

Meldingen over het wandelnetwerk

Ziet u een fout of een beschadiging in de bewegwijzering van het wandelnetwerk? Of is er iets niet duidelijk? Dan kunt u dit melden via meldpuntroutes.nl

Contact

Wilt u meer informatie? De Publieksdienst helpt u graag. Neem contact met ons op via het online contactformulier.

Bel mij terug

Hebt u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen de gemeente Hardenberg? Meld u dan aan voor één van de nieuwsbrieven.